Also available in: Norsk

Kremet jordbærsuppe


Sol ute, sol inne.

Sol i hjertet, sol i sinnet.

Sol bare sol.

*heart*


Kremet jordbærsuppe serveres iskald og smaker deilig i varmen!

 


Oppskriften gir 4-6 porsjoner.


Ingredienser:

♥ 850 g friske jordbær
♥ 1 dl presset appelsinsaft eller juice
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 3 ss melis
♥ 3 dl crème fraîche

Pynt:
♥ 50 g friske jordbær


Fremgangsmåte:

Rens jordbærene. Ha dem deretter i en food processor eller blender sammen med appelsinsaft, vaniljesukker og melis.

Kjør blandingen sammen til en glatt jordbærmos. Tilsett crème fraîche og kjør videre til alt blander seg fint.

Hell jordbærsuppen i dessertskåler. Sett skålene i kjøleskapet i et par timer så jordbærsuppen blir skikkelig kald.

Før servering kan du eventuelt pynte dessertskålene med friske jordbær.

 

 


Tips:

♥ Resultatet blir best med friske jordbær. 

♥ Du kan fint bruke lettvariant av crème fraîche hvis du ønsker en lettere dessert. Merk at jordbærsuppen da vil bli litt tynnere i konsistensen. Det går også fint å bruke rømme.

♥ Vaniljesukker og/eller melis kan reduseres i mengde hvis du liker jordbærsuppen mindre søt. Vaniljesukker kan dessuten erstattes med vaniljepulver og melis med sukrinmelis eller annen sukkerfri søtning.

 

Kos deg i sola! :)

 


 *heart*  *heart*  *heart*  

 

Kremet jordbærsuppe
Ingredients

♥ 850 g friske jordbær
♥ 1 dl presset appelsinsaft eller juice
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 3 ss melis
♥ 3 dl crème fraîche

Pynt:
♥ 50 g friske jordbær

Instructions

Rens jordbærene. Ha dem deretter i en food processor eller blender sammen med appelsinsaft, vaniljesukker og melis.

Kjør blandingen sammen til en glatt jordbærmos. Tilsett crème fraîche og kjør videre til alt blander seg fint.

Hell jordbærsuppen i dessertskåler. Sett skålene i kjøleskapet i et par timer så jordbærsuppen blir skikkelig kald.

Før servering kan du eventuelt pynte dessertskålene med friske jordbær.

Tips

♥ Resultatet blir best med friske jordbær. 

♥ Du kan fint bruke lettvariant av crème fraîche hvis du ønsker en lettere dessert. Merk at jordbærsuppen da vil bli litt tynnere i konsistensen. Det går også fint å bruke rømme.

♥ Vaniljesukker og/eller melis kan reduseres i mengde hvis du liker jordbærsuppen mindre søt. Vaniljesukker kan dessuten erstattes med vaniljepulver og melis med sukrinmelis eller annen sukkerfri søtning.

Season
Allergies and preferences

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.