Also available in: Norsk

Vannmelon Frosé (Frossen rosévin)


Hei!

Noen dager siden jeg har fått blogget nå. Det er mest fordi jeg sitter ute og nyter det deilige været!  *shades_smile*

Frosé (forenklet betegnelse for «Frozen Rosé») er en herlig slush-aktig drink som er basert på frossen rosévin. Det aller vanligste er nok å tilsette smak av jordbær, men denne vannmelon-varianten er også fantastisk god!

Herlig forfriskende cocktail for voksne i sommervarmen!

 

 

Beregn en flaske rosévin og en halv vannmelon til denne oppskriften som gir 4 porsjoner.

 

 

NB! Start dagen i forveien med å gjøre klar isbiter og vannmelonsirupen. Selve tilberedningen av froséen bør du imidlertid gjøre rett før servering. 

 


 

Til 4 porsjoner:

Ingredienser

Isbiter:
♥ 1 flaske rosévin (7,5 dl)
♥ 3 dl vannmelonjuice (fra most vannmelon)

Vannmelonsirup:
♥ 2 dl vannmelonjuice (fra most vannmelon)
♥ 1,5 dl sukker

Pynt:
♥ 4 små skiver vannmelon



Fremgangsmåte:

Rosévinisbiter:

Hell rosévinen i isterningbrett og sett i fryseren til dagen etter.

 



 

Vannmelonisbiter:

Mos vannmelon i en blender. 

 

 

Sil blandingen slik at du fjerner stener og en del av fruktkjøttet.

 


 

Mål opp 3 dl vannmelonsaft og fyll også dette i isterningbrett som du setter i fryseren til dagen etter.

 


Vannmelonsirup:

Mål opp 2 dl vannmelonsaft til og ha i en liten kjele med sukkeret. Varm opp blandingen og la den småkoke i noen minutter.

Ta kjelen av platen og sett kjelen med vannmelonsirupen i kjøleskapet til dagen etter.

 

 

Tilberedning:

Finn frem de frosne rosévin-terningene og vannmelon-isterningene. Hent også den kalde vannmelonsirupen fra kjøleskapet.

Fyll opp blenderen med isbiter av rosévin og vannmelon og hell over den kalde vannmelonsirupen.

Kjør blandingen raskt sammen i blenderen så du får en tykk slush.

Øs opp slushen med spiseskje i cocktailglass, pynt hvert glass med en skive fersk vannmelon og server straks.

 


 

Stilig å servere frosé i høye stettglass! 

Husk liten teskje i glasset, så blir det lettere å nyte mens froséen fortsatt er frossen. 

 

 


Tips:

♥ Velg helst en søt type rosévin. Alkoholen gjør at rosévinterningene ikke blir like harde som vanlige isbiter. La de stå i fryseren minst over natten slik at de blir så harde som du klarer å få dem. 

 



♥ Husk at froséen tiner nokså raskt, så du bør tilberede den rett før servering. 

♥ Se også Frozecco (Frossen prosecco) med appelsin

 

 

Fortsatt god helg!   *tounge_smile*  

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Vannmelon Frosé (Frossen rosévin)
Ingredients

Isbiter:
♥ 1 flaske rosévin (7,5 dl)
♥ 3 dl vannmelonjuice (fra most vannmelon)

Vannmelonsirup:
♥ 2 dl vannmelonjuice (fra most vannmelon)
♥ 1,5 dl sukker

Pynt:
♥ 4 små skiver vannmelon

Instructions

Rosévinisbiter:
Hell rosévinen i isterningbrett og sett i fryseren til dagen etter.

Vannmelonisbiter:
Mos vannmelon i en blender. Sil blandingen slik at du fjerner stener og en del av fruktkjøttet.

Mål opp 3 dl vannmelonsaft og fyll også dette i isterningbrett som du setter i fryseren til dagen etter.

Vannmelonsirup:
Mål opp 2 dl vannmelonsaft til og ha i en liten kjele med sukkeret. Varm opp blandingen og la den småkoke i noen minutter.

Ta kjelen av platen og sett kjelen med vannmelonsirupen i kjøleskapet til dagen etter.

Tilberedning:
Finn frem de frosne rosévin-terningene og vannmelon-isterningene. Hent også den kalde vannmelonsirupen fra kjøleskapet.

Fyll opp blenderen med isbiter av rosévin og vannmelon og hell over den kalde vannmelonsirupen. Kjør blandingen raskt sammen i blenderen så du får en tykk slush.

Øs opp slushen med spiseskje i cocktailglass, pynt hvert glass med en skive fersk vannmelon og server straks.

Tips

♥ Velg helst en søt type rosévin. Alkoholen gjør at rosévinterningene ikke blir like harde som vanlige isbiter. La de stå i fryseren minst over natten slik at de blir så harde som du klarer å få dem.  

♥ Husk at froséen tiner nokså raskt, så du bør tilberede den rett før servering. 

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.