Bakt feta med honning og timian

Her har du en fantastisk liten sak som egner seg som forrett, koserett - eller f eks som tilbehør til et tapasbord.

Fetaost stekes her i ovnen sammen med timian og honning til osten får en lett karamellisert overflate.

 


 

Nydelig sammen med crispy hvitløksbrød!

 

 


Ingredienser: 

♥ 200 g feta
♥ 0,5-1 dl flytende honning
♥ fersk timian
♥ litt maldonsalt og kvernet pepper

Servering:
♥ surdeigsbrød, rugbrød eller lignende
♥ smør 
♥ hvitløk (1 fedd per brødskive)


Fremgangsmåte: 

Ha fetaosten i en liten, ildfast skål. Legg på fersk timian og hell over flytende honning. Dryss over litt maldonsalt og kvernet pepper.

 

 

Skjær brødet i skiver. Ha på et lag smør. Press hvitløk i hvitløkspresse og smør oppå slik at hvitløken blander seg med smøret.

 

 

Både fetaosten og brødskivene stekes midt i ovnen ved 200 °C i ca. 10 minutter.

Dersom du ønsker mer farge på osten, kan du ta ut hvitløksbrødene når de er crispy, og øke varmen på ovnen til 230 °C og steke osten noen minutter til, til du ser at den er klar. 

 

 

Supergodt!  *yum*  

 

 

Dryss gjerne litt fersk timian på hvitløksbrødene. 

 



Tips:

♥ Steketiden vil variere ut fra ovnen din, hvor tykke skiver brød du skjærer, osv, så følg med og tilpass underveis. 

♥ Serveres nylaget! 

 

 

Honningen sauser seg litt sammen med væsken som kommer ut av osten under stekingen.

Nydelig hvordan smakene blander seg sammen!  

 

 

Hvitløksbrødene er perfekt tilbehør! 

 

 

NAM, dette er godt!  *yum*  

 




♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Bakt feta med honning og timian
Ingredients

♥ 200 g feta
♥ 0,5-1 dl flytende honning
♥ fersk timian
♥ litt maldonsalt og kvernet pepper

Servering:
♥ surdeigsbrød, rugbrød eller lignende
♥ smør 
♥ hvitløk (1 fedd per brødskive)

Instructions

Ha fetaosten i en liten, ildfast skål. Legg på fersk timian og hell over flytende honning. Dryss over litt maldonsalt og kvernet pepper.

Skjær brødet i skiver. Ha på et lag smør. Press hvitløk i hvitløkspresse og smør oppå slik at hvitløken blander seg med smøret.

Både fetaosten og brødskivene stekes midt i ovnen ved 200 °C i ca. 10 minutter. Dersom du ønsker mer farge på osten, kan du ta ut hvitløksbrødene når de er crispy, og øke varmen på ovnen til 230 °C og steke osten noen minutter til, til du ser at den er klar. 

Tips

♥ Steketiden vil variere ut fra ovnen din, hvor tykke skiver brød du skjærer, osv, så følg med og tilpass underveis. 

♥ Serveres nylaget!

Allergies and preferences

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.