Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 2
Hjemmelaget pistasjis er lett å lage, særlig dersom du bruker ferdigkjøpt pistasjkrem og kondensert melk.
Du trenger ingen iskremmaskin for å lage denne isen, og pistasjisen blir fantastisk god!

Ingredienser:
♥ 5 dl kremfløte
♥ 1 boks søtet, kondensert melk (ca 400 g)
♥ 250 g pistasjkrem (se tips)
♥ 1 ts vaniljepasta (se tips)
♥ 1 ts flaksalt (kan sløyfes)
♥ 75 g pistasjnøtter, usaltede
Topping:
♥ 100 g pistasjkrem (se tips)
♥ 25 g pistasjnøtter, usaltede
Fremgangsmåte:
Finn frem ingrediensene.

Pisk kremfløten til tykk krem.

Ha søtet, kondensert melk i en annen bolle. Tilsett pistasjkrem, vaniljepasta og flaksalt.

Pisk dette raskt sammen.

Vend pistasjblandingen deretter sammen med den piskede kremen.


Bland inn hakkede pistasjnøtter.

Kle en form som rommer 1,5 liter med bakepapir eller plastfolie. Hell iskremblandingen i formen.
Ringle over mer pistasjkrem (varm den gjerne litt for å få den mer flytende, se tips) og dryss hakkede pistasjnøtter på toppen.


Sett formen i fryseren i minst 5 timer og gjerne over natten slik at iskremen stivner.


Ta isen ut av fryseren ca. 15 minutter før servering slik at isen mykner tilstrekkelig til at du kan lage iskremkuler eller skjære isen i skiver.

Utrolig god iskrem! 😍

Så luksus med hjemmelaget pistasjis! 😋

Tips:
♥ Det er viktig at du bruker kondensert melk av den søte typen. Det finnes også usøtet, kondensert melk, men det produktet skal du ikke bruke her. Både søtet og usøtet kondensert melk selges på hermetikkboks, men konsistensen er helt forskjellig. Søtet, kondensert melk er tykk i konsistensen og lysegul i fargen.

♥ Jeg har gjort det enkelt og har brukt ferdigkjøpt pistasjkrem. Du får kjøpt dette i ulike delikatesseforretninger. Jeg kjøpte 2 av disse HER hos Olivenlunden. Når du ringler en god del ekstra pistasjkrem på toppen av isen slik jeg har gjort, synker noe av pistasjkremen ned i isen og gir deilige, litt seige pistasjkremklumper i den ferdige isen. Dette kan du imidlertid droppe hvis du vil, og da holder det å bruke 1 glass pistasjkrem (220 gram).
Du kan alternativt bruke hjemmelaget pistasjkrem som du finner oppskrift på HER på Det søte liv.
Du kan varme pistasjkremen kort i mikrobølgeovnen for å gjøre den litt mer flytende.

♥ Vaniljepasta er en mørk vaniljesirup som gir en veldig god vaniljesmak. Fås kjøpt i de fleste matbutikkene. Du kan alternativt bruke vaniljeekstrakt.
♥ Jeg synes det er godt med en klype havsalt i denne isen, men dette er det bare å droppe hvis du ikke liker det.
♥ Pistasjisen kan oppbevares i fryseren i flere uker.
♥ Det å bruke søtet, kondensert melk i iskrem har blitt veldig populært, blant annet fordi det gir en myk og kremete is uten bruk av iskremmaskin.
Se også:
- Sitronis med kondensert melk og Lemon curd
- Bringebæris med kondensert melk
- Kaffeiskrem med kondensert melk
- Oreois med kondensert melk
- Matcha-iskrem med kondensert melk
- Sjokoladeiskake med kondensert melk

Nyt denne deilige iskremen! 😋
Riktig god fornøyelse!


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

♥ 5 dl heavy cream
♥ 1 can sweetened condensed milk (approx. 400 g)
♥ 250 g pistachio cream (see tips)
♥ 1 tsp vanilla paste (see tips)
♥ 1 tsp flake salt (optional)
♥ 75 g pistachios, unsalted
Topping:
♥ 100 g pistachio cream (see tips)
♥ 25 g pistachios, unsalted
Whip the cream cream to thick cream.
Put sweetened, condensed milk in another bowl. Add pistachio cream, vanilla paste and flax salt. Whisk this quickly together. Then turn the pistachio mixture with the whipped cream.
Mix in chopped pistachios
Dress a shape that holds 1.5 liters of baking paper or plastic wrap. Pour the ice cream mixture into the mold.
Call over more pistachio cream (hot it a little to get it more liquid, see tips) and sprinkle chopped pistachios on top.
Put the mold in the freezer for at least 5 hours and preferably overnight so that the ice cream solidifies.
Take the ice out of the freezer approx. 15 minutes before serving so that the ice softens sufficiently to make ice cream balls or cut the ice into slices.
♥ It is important that you use condensed milk of the sweet The type. There are also unsweetened, condensed milk, but you should not use that product here. Both sweetened and unsweetened condensed milk are sold on canned food, but the texture is completely different. Sweeted, condensed milk is thick in texture and light yellow in color.
♥ I have made it easy and have used pre -purchased pistachio cream. You can buy this in different delicacy stores. I bought 2 of these HERE At the olive grove. When you ring a good deal of extra pistachio cream on top of the ice as I have done, some of the pistachio cream drops into the ice and provides delicious, slightly chewy pistachio chimneys in the finished ice. However, you can drop this if you want, and then it keeps using 1 glass of pistachio cream (220 grams). You can alternatively use homemade pistachio cream that you find recipe for HERE on the sweet life. You can warm the pistachio cream card in the microwave to make it a little more liquid.
♥ Vanilla paste is a dark vanilla syrup that provides a very good vanilla flavor. Available in most grocery stores. Alternatively, you can use vanilla extract.
♥ I think it is good to have a pinch of sea salt in this ice, but this is just dropping if you do not like it.
♥ The pistachio can be stored in the freezer for several weeks.
♥ Using sweet, condensed milk in ice cream has become very popular, partly because it provides a soft and creamy ice cream without the use of ice creams.
See also:
- Lemonis with condensed milk and lemon curd
- Raspberry with condensed milk
- Coffee ice cream with condensed milk
- Oreois with condensed milk
- Matcha-ice cream with condensed milk
- Chocolate cake with condensed milk
Add new comment