Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 2
"Bamsemumskake".
Ja, jeg sa "Bamsemumskake"!
Dette er en helt superdeilig sjokoladekake, som inneholder Bamsemums i deigen. Bamsemumsene smelter under stekingen og etterlater deilige, bløte, småklebrige partier i kaken. Dødsgodt!
Min lille, søte og mildt sagt overbegeistrede datter foreslo at bamsene oppå kaken burde stå mot hverandre og "susse". *heart*
Det synes jeg var en strålende idé! *grin*
Bilde av kaken som datteren min og jeg lagde første gangen:

Fortsatt like nydelig kake!

Ingredienser:
♥ 3 store egg
♥ 3 dl sukker
♥ 150 g smør
♥ 0,7 dl kakao
♥ 0,5 ts bakepulver
♥ 2,5 dl hvetemel
♥ 15 stk Bamsemums
Glasur:
♥ 0,5 dl kremfløte
♥ 100 g kokesjokolade
Pynt:
♥ 12 stk Bamsemums
♥ hjerteformet kakestrøssel
Fremgangsmåte:
Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og avkjøl. Sikt mel, bakepulver og kakao og bland dette inn i eggedosisen sammen med smøret. Rør til en jevn deig. Klipp Bamsemums på midten og vend inn i deigen.
Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 160°C i 50-60 min. Kaken skal fortsatt være litt bløt og "sticky". Avkjøl kaken helt i formen.
Ta kaken ut av formen. Dra av bakepapiret og sett på et fat.
Kok opp fløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen og ha i oppdelt sjokolade. Rør til sjokoladen har smeltet.
Smør sjokoladeglasuren jevnt over kaken. Pynt med Bamsemums og rosa hjerteformet kakestrøssel.
Her har jeg i tillegg pyntet kaken med rosa macarons fylt med hvit sjokoladekrem. Se oppskrift på Macarons med hvit sjokoladekrem her på Det søte liv.

Macarons med hvit sjokoladekrem
Sett kaken i kjøleskapet til glasuren har stivnet.

Tips:
♥ Bamsemums (fra Nidar) er myke skumbamser som er dekket med melkesjokolade. Du bruker 1 pk til denne kaken. På hjemmesiden til Nidar står det at Bamsemumsene ble oppfunnet allerede i 1975 og at forbruket i Norge nå er mer enn 60 millioner bamser hvert år! Videre gis denne omtalen: "Det er godt å spise Bamsemums, fordi den ønsker å bli spist – ja, den mer eller mindre ber om å bli spist! Bamsemums er i det gode humørs tjeneste og har opp gjennom tiden skapt mange gleder i ulike situasjoner. For trøst, glede, stemning, kos eller belønning - kryp inn i Bamsemumsens trygge armer!"
♥ Se også oppskrift på "Amerikansk sjokoladekake med marshmallows".

Give me a kisse, and to that kisse a score;
Then to that twenty, adde a hundred more;
A thousand to that hundred; so kisse on,
To make that thousand up a million;
Treble that million, and when that is done,
Let's kisse afresh, as when we first begun.
*heart*
(Robert Herrick (1591-1674), Quote on Kisses)

3 store egg
3 dl sukker
150 g smør
0,7 dl kakao
0,5 ts bakepulver
2,5 dl hvetemel
15 stk Bamsemums
Glasur:
0,5 dl kremfløte
100 g kokesjokolade
Pynt:
12 stk Bamsemums
hjerteformet kakestrøssel
rosa macarons (kan sløyfes)
Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og avkjøl. Sikt mel, bakepulver og kakao og bland dette inn i eggedosisen sammen med smøret. Rør til en jevn deig. Klipp Bamsemums på midten og vend inn i deigen.
Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 160°C i 50-60 min. Kaken skal fortsatt være litt bløt og "sticky". Avkjøl kaken helt i formen.
Ta kaken ut av formen. Dra av bakepapiret og sett på et fat.
Kok opp fløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen og ha i oppdelt sjokolade. Rør til sjokoladen har smeltet.
Smør sjokoladeglasuren jevnt over kaken. Pynt med Bamsemums og kakestrøssel og eventuelt rosa macarons.
Sett kaken i kjøleskapet til glasuren har stivnet.
Bamsemums (fra Nidar) er myke skumbamser som er dekket med melkesjokolade. Du bruker 1 pk til denne kaken. På hjemmesiden til Nidar står det at Bamsemumsene ble oppfunnet allerede i 1975 og at forbruket i Norge nå er mer enn 60 millioner bamser hvert år! Videre gis denne omtalen: "Det er godt å spise Bamsemums, fordi den ønsker å bli spist – ja, den mer eller mindre ber om å bli spist! Bamsemums er i det gode humørs tjeneste og har opp gjennom tiden skapt mange gleder i ulike situasjoner. For trøst, glede, stemning, kos eller belønning - kryp inn i Bamsemumsens trygge armer!"
- -
"Give me a kisse, and to that kisse a score;
Then to that twenty, adde a hundred more;
A thousand to that hundred; so kisse on,
To make that thousand up a million;
Treble that million, and when that is done,
Let's kisse afresh, as when we first begun."
(Robert Herrick (1591-1674), Quote on Kisses)
7 comments
Må bare få sagt at den kaka
Må bare få sagt at den kaka så heilt himmelsk ut.
Min trailersjåfør/hobbykokk samboer så innlegget i et vg på Høydalsmo og måtte rett og slett rive ut siden å ta med hjem.
Så nå blir det ei stk meget strålande fornøyd gravid hormonbombe her i huset i kveld når mannen har bakt kake! ;)
Hehe, så gøy å høre Irene:-)
Hehe, så gøy å høre Irene:-) Takk for hilsen
Hei! Jeg elsker bloggen din!
Hei! Jeg elsker bloggen din! Har prøvd mange av dine oppskrifter og fått veldig god tilbakemelding:)
Jeg vil gjerne prøve denne kaken til en bursdagsfest i morgen og har en stor pakke med medium egg i kjøleskapet...i oppskriften står det store egg...trur du det holder å bruke 3 medium egg(eller eventuelt 4 medium egg)?
Hilsen Anette.
Hei Anette, takk for koselig
Hei Anette, takk for koselig hilsen:) Har du medium egg, ville jeg brukt 3 stk likevel (men 4 hadde nok også gått bra med mindre de er "stor medium"). Er det små egg, ville jeg brukt 4 stk. God helg og kos deg med kaken:)
Kaken ser kjempe god ut ,
Kaken ser kjempe god ut , artig pyntet . Kan kaken fryses ? . Mvh Wenche
gjør det noe om man bruker ei
gjør det noe om man bruker ei form på 20 cm?steke noe lengre kansje?
Ser virkelig frem til å ha…
Ser virkelig frem til å ha denne kaken på valentinsday, men lurer på om det er mulig å fryse bunnen. Også bare ta den opp til tining og lage toppingen på dagen?
Add new comment