Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 2
Jeg fant en gang denne koselige oppskriften på Kjærlighetskake:
1/2 kg kos i lag, 1/2 kg håp og søte drømmer,
2 dl gledestårer blandes godt sammen med
1 kg urokkelige løfter.
Dette gjennomsmeltes med en kjærlig hånd og formes til et hjerte.
Dryss over sukkersøte ord, varme blikk og kjærlighetsløfter.
Stekes i glødende elskovs ovn, og serveres med smil og varme kyss!
Vel... :)
Alternativt kan du lage deilige muffins som blir søte som kjærlighet av honning, banan og lyse rosiner.

Oppskriften gir ca 10 store muffins eller 20 muffins hvis du bruker former i ordinær størrelse.
Ingredienser:
♥ 200 g smør
♥ 100 g sukker
♥ 100 g honning
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 3 egg
♥ 1 moden banan
♥ 1 dl lyse sultanarosiner
♥ 300 g hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1 dl melk
Fremgangsmåte:
Pisk mykt smør, sukker, honning og vaniljesukker til smørkrem.

Pisk inn eggene, ett om gangen. Bland inn most banan.
Vend rosiner i 1 ss av hvetemelet (dette forhindrer at rosinene synker til bunns under stekingen).

Sikt sammen resten av melet og bakepulver. Rør det tørre inn i deigen vekselsvis med melken.
Vend inn rosinene med det resterende melet inn i deigen til slutt.

Fyll deigen i muffinsformer så de blir ca 3/4 fulle.
Oppskriften gir som sagt ca 10 store muffins eller 20 muffins hvis du bruker former i ordinær størrelse.

Jeg brukte her store muffinsformer.
Stek muffinsene midt i ovnen ved 175°C i ca 20 minutter dersom de er store og 12-15 minutter hvis de er i normal størrelse.

Avkjøl muffinsene i noen minutter før de forsiktig tas ut av formene.

Nyyyydelige bananmuffins! 😋

Tips:
♥ Lyse rosiner (sultanarosiner) har søt og mild smak og passer best til disse muffinsene.
♥ Muffinsene er fine å fryse.
Se også Banankake med honning og valnøtter.

God fornøyelse!

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

200 g smør
100 g sukker
100 g honning
2 ts vaniljesukker
3 egg
1 moden banan
1 dl lyse sultanarosiner
300 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 dl melk
Pisk mykt smør, sukker, honning og vaniljesukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Bland inn most banan.
Vend rosiner i 1 ss av hvetemelet (dette forhindrer at rosinene synker til bunns under stekingen).
Sikt sammen resten av melet og bakepulver. Rør det tørre inn i deigen vekselsvis med melken.
Vend inn rosinene med det resterende melet inn i deigen til slutt.
Fyll deigen i muffinsformer så de blir ca 3/4 fulle. Oppskriften gir som sagt ca 10 store muffins eller 20 muffins hvis du bruker former i ordinær størrelse.
Stek muffinsene midt i ovnen ved 175°C i ca 20 minutter dersom de er store og 12-15 minutter hvis de er i normal størrelse.
Avkjøl muffinsene i noen minutter før de forsiktig tas ut av formene.
Lyse rosiner (sultanarosiner) har søt og mild smak og passer best til disse muffinsene.
Muffinsene er fine å fryse.
Add new comment