Bananmuffins med honning og rosiner

Jeg fant en gang denne koselige oppskriften på Kjærlighetskake:

1/2 kg kos i lag, 1/2 kg håp og søte drømmer,
2 dl gledestårer blandes godt sammen med
1 kg urokkelige løfter.
Dette gjennomsmeltes med en kjærlig hånd og formes til et hjerte.
Dryss over sukkersøte ord, varme blikk og kjærlighetsløfter.
Stekes i glødende elskovs ovn, og serveres med smil og varme kyss!

Vel... :)

Alternativt kan du lage deilige muffins som blir søte som kjærlighet av honning, banan og lyse rosiner.

 

 

Oppskriften gir ca 10 store muffins eller 20 muffins hvis du bruker former i ordinær størrelse.

 

Ingredienser: 

♥ 200 g smør
♥ 100 g sukker
♥ 100 g honning
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 3 egg
♥ 1 moden banan
♥ 1 dl lyse sultanarosiner
♥ 300 g hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1 dl melk

 

Fremgangsmåte: 

Pisk mykt smør, sukker, honning og vaniljesukker til smørkrem.

 

 

Pisk inn eggene, ett om gangen. Bland inn most banan.

Vend rosiner i 1 ss av hvetemelet (dette forhindrer at rosinene synker til bunns under stekingen).

 

 

Sikt sammen resten av melet og bakepulver. Rør det tørre inn i deigen vekselsvis med melken.

Vend inn rosinene med det resterende melet inn i deigen til slutt. 

 

 

Fyll deigen i muffinsformer så de blir ca 3/4 fulle.

Oppskriften gir som sagt ca 10 store muffins eller 20 muffins hvis du bruker former i ordinær størrelse.

 

 

Jeg brukte her store muffinsformer. 

Stek muffinsene midt i ovnen ved 175°C i ca 20 minutter dersom de er store og 12-15 minutter hvis de er i normal størrelse.

 

 

Avkjøl muffinsene i noen minutter før de forsiktig tas ut av formene.

 

 

Nyyyydelige bananmuffins!  😋

 

 

Tips: 

♥ Lyse rosiner (sultanarosiner) har søt og mild smak og passer best til disse muffinsene.

♥ Muffinsene er fine å fryse.
 

Se også Banankake med honning og valnøtter

 

 

God fornøyelse! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Bananmuffins med honning og rosiner
Ingredients

200 g smør
100 g sukker
100 g honning
2 ts vaniljesukker
3 egg
1 moden banan
1 dl lyse sultanarosiner
300 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 dl melk

Instructions

Pisk mykt smør, sukker, honning og vaniljesukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Bland inn most banan.

Vend rosiner i 1 ss av hvetemelet (dette forhindrer at rosinene synker til bunns under stekingen).

Sikt sammen resten av melet og bakepulver. Rør det tørre inn i deigen vekselsvis med melken.

Vend inn rosinene med det resterende melet inn i deigen til slutt. 

Fyll deigen i muffinsformer så de blir ca 3/4 fulle. Oppskriften gir som sagt ca 10 store muffins eller 20 muffins hvis du bruker former i ordinær størrelse.

Stek muffinsene midt i ovnen ved 175°C i ca 20 minutter dersom de er store og 12-15 minutter hvis de er i normal størrelse.

Avkjøl muffinsene i noen minutter før de forsiktig tas ut av formene.

Tips

Lyse rosiner (sultanarosiner) har søt og mild smak og passer best til disse muffinsene.

Muffinsene er fine å fryse.

Cake category
Allergies and preferences

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.