Coffee Chocolate Chip Cookies

Coffee Chocolate Chip Cookies
Ingredients

125 g smør
225 g brunt sukker
3 ss hvitt sukker
1 stort egg
0,5 ts bakepulver
0,5 ts natron
1,5 ts espressopulver
250 g hvetemel
200 g chocolate chips (se tips)

Instructions

Pisk mykt smør sammen med brunt og hvitt sukker. Pisk inn egget så du får en luftig smørkrem. Bland i de tørre ingrediensene til en jevn deig. Vend til slutt i sjokoladebitene.

Form deigen til 24 stk runde kuler som legges på bakepapirdekkede stekeplater med litt god avtand mellom. Klem kulene litt flate med fingrene så de blir sirkler som er ca 5 cm i diameter.

Stekes midt i ovnen ved 160°C i 20 min. Avkjøl kakene på platen i noen minutter før de forsiktig flyttes over på rist og avkjøles helt.

Tips

Jeg brukte 2 pk mørke sjokoladelinser (70% kakaoinnhold) i denne oppskriften (fra Freia), men det går også an å bruke grovt hakket kokesjokolade.

Cookiesene oppbevares i tettsluttet kakeboks. Kakene kan også fryses.

Cake category
Season
Allergies and preferences

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.