Coffee-Vanilla Cupcakes

Coffee-Vanilla Cupcakes
Ingredients

Coffee Cupcakes:
180 g hvetemel
150 g sukker
2 ts bakepulver
1,5 ss espressopulver
1 ts kanel
1 dl matolje
175 ml yoghurt naturell
1 stort egg
100 g chocolate chips (se tips)

Vanilla Frosting:
120 g smør
300 g melis
1 ts vaniljeessens
2-3 ss melk

Pynt:
små sjokoladekuler
sjokoladehjerter i gullpapir

Instructions

Bland mel, sukker, bakepulver, espressopulver og kanel i en bolle. Vend i sjokoladebitene. I en annen bolle blander du sammen olje, yoghurt og egget. Ha så det våte i det tørre og bland deigen raskt sammen (ikke rør mer enn nødvendig for å få deigen jevn).

Fyll deigen i store papirformer (amerikanske muffinsformer) så de blir 2/3 fulle. Stek muffinsene midt i ovnen ved 180°C i ca 25 min (sjekk med kakenål at de er gjennomstekte). Avkjøl helt.

Pisk mykt smør sammen med melis, vaniljeessens og melk til en luftig vaniljesmørkrem (kremen skal være myk, men fast nok i konsistensen til at den holder fasongen når du sprøyter den ut).

Ha kremen i en kakesprøyte og sprøyt en krans med topper rundt kanten på hver muffins. Sprøyt også en topp i midten og legg på et sjokoladehjerte i gullpapir.

Tips

Jeg brukte 1 pk mørke sjokoladelinser (70% kakaoinnhold) fra Freia, men det går like godt å bruke 100 g hakket kokesjokolade.

De små sjokoladekulene som jeg har brukt som pynt har jeg kjøpt hos Pascal i Oslo. Sjokoladehjerter i gullpapir får du blant annet hos Kremmerhuset (jeg kjøpte dem i avdelingen på Byporten i Oslo).

Cupcakesene kan selvfølgelig pyntes på andre måter også, for eksempel ved å sprøyte kremen i en stor topp og drysse over sjokoladestrøssel.

Cake category
Allergies and preferences
Tags

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.