Add new comment

Vanillekipferl

Disse småkakene er en østerriksk spesialitet. Kakene er utrolig møre og nydelige!

Oppskriften gir 80 småkaker.

Vanillekipferl
Ingredienser

150 g mandler
300 g hvetemel
5 ts vaniljesukker
80 g sukker
250 g smør

Pynt:
50 g melis
25 g vaniljesukker

Fremgangsmåte

Mal mandlene. Bland med hvetemel, sukker og vaniljesukker. Smuldre i mykt smør og kna sammen deigen. La deigen hvile litt i romtemperatur.

Del deigen i 80 emner (à ca 10 gram). Trill hvert emne til 6 cm lengder. Lag lengdene spissere i endene og bøy dem til små horn. Legg dem på bakepapirkledd stekeplate (20 stk på hver plate). Stek kakene midt i ovnen ved 180 °C i 15 min.

Sikt over et tykt lag melis/vaniljesukker med en gang kakene tas ut av ovnen. Gjenta når kakene er avkjølt.

Tips

Vær svært forsiktig når du flytter kakene da de er svært porøse og lett går i stykker.

For å unngå for mye melissøl bør du flytte de varme kakene med en stekespade tett i tett på en rist med langpanne under, før du sikter over melis.

Oppbevar kakene i en boks med matpapir mellom lagene. Gi kakene eventuelt et nytt lite melisdryss før servering.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

4 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.