Add new comment

Verdens beste Chocolate Chip Cookies


Dette tror jeg må være verdens beste cookies!

 


De er laget med brunt sukker, sjokolade og valnøtter og er store, litt myke og nesten "kakelignende" ("chewy" som man sier på amerikansk).

 

 

Oppskriften har jeg fra en klassevenninne fra gymnaset som heter Tonje og som er halvt amerikansk. Hun tok av og til med seg en hel boks full av disse deilige kakene til skolen, og jeg skal si deg at de fikk ben å gå på!

 

 

Oppskriften gir 36 stk.

 

Ingredienser:

♥ 150 g smør
♥ 50 g sukker
♥ 200 g brunt sukker
♥ 2 store egg
♥ 150 g hvetemel
♥ 100 g fin sammalt hvete
♥ 0,5 ts bakepulver
♥ 150 g kokesjokolade
♥ 100 g valnøtter

 

Fremgangsmåte:

Pisk sammen smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene. Bland det tørre og rør inn i deigen. Hakk sjokoladen og valnøttene og ha i til slutt.

Bruk to spiseskjeer og sett topper på 3 stekeplater dekket med bakepapir (sett 12 topper på hver plate). Trykk de litt flate med baksiden av en stekespade, eller bruk hånden.

Stekes midt i ovnen ved 180°C i 12-15 min. Avkjøles 10 min på platen før de flyttes på rist og avkjøles helt.

 


 

Tips:

♥ Hvis du synes at kakene ikke flater tilstrekkelig ut under steking, kan du bruke baksiden av en stekespade og trykke dem enda litt flatere etter at det har gått 5 min av steketiden.

♥ Kakene kan oppbevares i en tett kakeboks, eller de kan fryses.

♥ Jeg bruker lysebrunt demerarasukker i denne oppskriften. Det går også fint å lage disse cookiesene med bare hvitt sukker og bare fint hvetemel. Nøttene kan sløyfes.

 

Fyll opp kakebokense med verdens beste Chocolate Chip Cookies!

 

 

Likt av alle - store og små!

 

 

ENJOY!

 


♥ ♥ ♥ ♥

Verdens beste Chocolate Chip Cookies
Ingredienser

150 g smør
50 g sukker
200 g brunt sukker
2 store egg
150 g hvetemel
100 g fin sammalt hvete
0,5 ts bakepulver
150 g kokesjokolade
100 g valnøtter

Fremgangsmåte

Pisk sammen smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene. Bland det tørre og rør inn i deigen. Hakk sjokoladen og valnøttene og ha i til slutt.

Bruk to spiseskjeer og sett topper på 3 stekeplater dekket med bakepapir (sett 12 topper på hver plate - det skal bli ca. 36 stk til sammen). Trykk de litt flate med baksiden av en stekespade, eller bruk hånden. Stekes midt i ovnen ved 180°C i 12-15 min. Avkjøles 10 min på platen før de flyttes på rist og avkjøles helt.

Tips

♥ Hvis du synes at kakene ikke flater tilstrekkelig ut under steking, kan du bruke baksiden av en stekespade og trykke dem enda litt flatere etter at det har gått 5 min av steketiden.

♥ Kakene kan oppbevares i en tett kakeboks, eller de kan fryses.

♥ Jeg bruker lysebrunt demerarasukker i denne oppskriften. Det går også fint å lage disse cookiesene med bare hvitt sukker og bare fint hvetemel. Nøttene kan sløyfes.

28 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.