
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Dette er en gammel oppskrift fra bygda som opprinnelig har koppemål. Saup er et gammeldags ord for surmelk. Jeg fikk oppskriften på denne kaken fra min tante Kirsten for mange år siden, og jeg elsket den fra første bit! Kakene er holdbare og smaker nydelig av kanel, sjokolade og kaffe.
Oppskriften er til stor langpanne.
2 egg
6 dl kefir
6 dl sukker
150 g smør
1 ts eddik
2 ts natron
9 dl hvetemel
6 ts kanel
Glasur:
100 g kokesjokolade
75 g smør
3/4 dl kaffe
5 dl melis
Smelt og avkjøl smøret. Rør sammen kefir og egg i en stor bakebolle. Bland i sukker, kanel og smøret. Rør ut natron i eddik og tilsett. Sikt i hvetemel til slutt og rør til en jevn deig.
Hell deigen i en bakepapirkledd stor langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 30 min. Avkjøl. Hvelv kaken på rist og ta av bakepapiret.
Lag glasur ved å smelte smør og sjokolade sammen med kaffe i en liten kjele. Ta kjelen av platen og rør i melis til en glatt glasur. Bre over kaken. La glasuren stivne litt. Del kaken opp i firkanter.
Hvis du ønsker en mindre kake, kan du halvere oppskriften og lage den i en liten langpanne (ca 20X30 cm).
Kaken er kjempefin å fryse også med glasuren på.
5 comments