
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
En god eplekake går aldri av moten!
Dette er en av de eldste oppskriftene mine. Jeg husker jeg bakte eplekake etter eplekake da jeg var liten jente, og det var alltid denne oppskriften jeg brukte.
Denne kaken er også en av de aller første jeg publiserte her på Det søte liv. Her ser dere det første bildet jeg brukte som noen av dere kanskje vil kjenne igjen:
Denne eplekaken er super å bake mange av og så fryse ned, så har man alltid en deilig kake tilgjengelig hvis man får gjester eller lyst på noe godt.
Sukkerdrysset på toppen gjør overflaten nærmest litt karamellisert.
Nyt kaken gjerne lunken sammen med pisket krem eller vaniljeis.
Ingredienser:
♥ 200 g smør
♥ 200 g sukker
♥ 2 store egg
♥ 200 g hvetemel
♥ 1,5 ts bakepulver
Fyll:
♥ 3-4 epler
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 2 ts kanel
♥ 3 ss sukker
Fremgangsmåte:
Pisk smør og sukker til lys og luftig smørkrem. Ha i ett og ett egg og pisk godt mellom hvert. Sikt i det tørre og bland deigen godt sammen. Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) som har bakepapir i bunnen. Jevn til overflaten.
Skrell eplene og del dem i båter som så skjæres i skiver. Stikk epleskivene ned i deigen i en pent sirkelmønster (begynn innenfra). Sikt over vaniljesukkeret. Dryss over godt med kanel og strø til slutt over masse sukker. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 50 min.
Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen ved å skjære forsiktig langsmed kanten av formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.
Ingenting slår lukten av nystekt eplekake!
Alle blir glade for å få et stykke av denne eplekaken!
NAM!
Tips:
♥ Oppskriften er beregnet på store egg. Har du bare medium eller små egg, bruk 3 stk i stedet for 2.
♥ Lag gjerne dobbel porsjon og frys ned den ene kaken.
Alle får til å lage denne deilige eplekaken, og barn synes også det er morsomt å være med.
Om ikke annet kan de stikke eplebitene ned i deigen..
Skikkelig deilig og saftig eplekake!
Serveres gjerne varm og nystekt med vaniljeis
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
200 g smør
200 g sukker
2 store egg
200 g hvetemel
1,5 ts bakepulver
Fyll:
3-4 epler
3 ts vaniljesukker
2 ts kanel
2 ss sukker
Pisk smør og sukker til lys og luftig smørkrem. Ha i ett og ett egg og pisk godt mellom hvert. Sikt i det tørre og bland deigen godt sammen. Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) som har bakepapir i bunnen. Jevn til overflaten.
Skrell eplene og del dem i båter som så skjæres i skiver. Stikk epleskivene ned i deigen i en pent sirkelmønster (begynn innenfra). Sikt over vaniljesukkeret. Dryss over godt med kanel og strø til slutt over masse sukker. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 50 min.
Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen ved å skjære forsiktig langsmed kanten av formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.
Oppskriften er beregnet på store egg. Har du bare medium eller små egg, bruk 3 stk i stedet for 2.
Lag gjerne dobbel porsjon og frys ned den ene kaken.
24 comments