
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Denne store langpannekaken anbefales til alle barneselskaper (selv om de voksne nok også vil kunne ha lyst til å forsyne seg her.. 😉 )!
Kaken er saftig og myk og har en mild smak av melkesjokolade.
Oppskriften passer til stor langpanne.
Ingredienser:
♥ 150 g smør
♥ 7,5 dl kefir (eller kulturmelk)
♥ 5 dl sukker
♥ 1 ss natron
♥ 2 dl Nesquick sjokolademelkpulver
♥ 10 dl hvetemel
Glasur:
♥ 100 g smør
♥ 4 ss Nesquick sjokolademelkpulver
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 300 g melis
♥ (evtl 1-2 ss melk)
Pynt:
♥ Smarties eller Non-Stop med melkesjokolade
Fremgangsmåte:
Smelt og avkjøl smøret. Bland alle ingrediensene til deigen sammen i en stor bakebolle og rør til alt er godt blandet.
Hell deigen i en bakepapirkledd stor langpanne (30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 25–30 minutter. Avkjøl kaken før den hvelves ut av formen. Fjern bakepapiret.
Smelt smøret til glasuren i en liten kjele. Ta kjelen av platen og rør i de øvrige ingrediensene. Synes du glasuren blir for tykk, kan den tynnes ut med litt melk.
Smør glasuren over den kalde kaken. Del kaken opp i passe store firkanter og pynt med Smarties eller andre typer fargede sjokoladelinser.
Sett kakestykkene kjølig til glasuren har stivnet.
Tips:
♥ Det går fint an å bruke Oboy-pulver eller annen type sjokolademelkpulver i stedet for Nesquick. Merk at det er kun pulver som skal tilsettes (du skal altså ikke lage sjokolademelk).
♥ Kaken holder seg godt i en kakeboks i kjøleskapet. Kaken er også kjempefin å fryse.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 150 g smør
♥ 7,5 dl kefir (eller kulturmelk)
♥ 5 dl sukker
♥ 1 ss natron
♥ 2 dl Nesquick sjokolademelkpulver
♥ 10 dl hvetemel
Glasur:
♥ 100 g smør
♥ 4 ss Nesquick sjokolademelkpulver
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 300 g melis
♥ (evtl 1-2 ss melk)
Pynt:
♥ Smarties eller Non-Stop med melkesjokolade
Smelt og avkjøl smøret. Bland alle ingrediensene til deigen sammen i en stor bakebolle og rør til alt er godt blandet.
Hell deigen i en bakepapirkledd stor langpanne (30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 25–30 minutter. Avkjøl kaken før den hvelves ut av formen. Fjern bakepapiret.
Smelt smøret til glasuren i en liten kjele. Ta kjelen av platen og rør i de øvrige ingrediensene. Synes du glasuren blir for tykk, kan den tynnes ut med litt melk.
Smør glasuren over den kalde kaken. Del kaken opp i passe store firkanter og pynt med Smarties eller andre typer fargede sjokoladelinser. Sett kakestykkene kjølig til glasuren har stivnet.
♥ Det går fint an å bruke Oboy-pulver eller annen type sjokolademelkpulver i stedet for Nesquick. Merk at det er kun pulver som skal tilsettes (du skal altså ikke lage sjokolademelk).
♥ Kaken holder seg godt i en kakeboks i kjøleskapet. Kaken er også kjempefin å fryse.
22 comments