
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Dette er en veldig enkel, men spesiell oppskrift på kokoskaker. Vaniljekremen i deigen gjør kakene utrolig myke og saftige.
Dette er en av mine personlige favoritter, og helt siden jeg lagde disse kokoskakene første gang da jeg var i tenårene, har de vært et fast innslag på kakebordet mitt i desember.
Oppskriften gir 20 kaker.
Ingredienser:
♥ 1 egg
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1 dl ferdig vaniljekrem
♥ 200 g kokos
Fremgangsmåte:
Pisk eggedosis av egget og sukkeret. Rør inn vaniljekremen. Ha så i kokos. La deigen stå og svelle i 10 minutter.
Form spiseskjestore topper (bruk hendene som er fuktet med vann). Sett toppene på bakepapirkledd stekeplate med litt avstand.
Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i 10–15 minutter til de er gylne.
Avkjøl kakene helt før de has lagvis i kakeboks med matpapir mellom lagene.
Helt usedvanlig gode kokoskaker!
Hu er så snill den stjerna,
hu blunke, kan du sjå?
(Alf Prøysen)
Tips:
♥ Jeg pleier å bruke ferdigkjøpt vaniljekrem til disse kakene, men du kan også bruke 1 dl av hjemmelaget vaniljekrem etter DENNE oppskriften.
♥ Det kan være lurt å steke en prøvekake først. Synes du prøvekaken flyter for mye ut (dette kan variere litt med størrelsen på egget), kan du tilsette litt mer kokos. Men ikke for mye, for da blir ikke kakene så saftige som de skal.
♥ Jeg foretrekker å oppbevare boksen med disse kakene i kjøleskapet siden de inneholder vaniljekrem. Har du kjølerom hjemme, kan du la boksen stå der. Da holder de seg myke og gode i flere uker. Kakene kan også fryses.
Kokoskaker med vaniljekrem anbefaler jeg på det varmeste!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 1 egg
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1 dl ferdig vaniljekrem
♥ 200 g kokos
Pisk eggedosis av egget og sukkeret. Rør inn vaniljekremen. Ha så i kokos. La deigen stå og svelle i 10 minutter.
Form spiseskjestore topper (bruk hendene som er fuktet med vann). Sett toppene på bakepapirkledd stekeplate med litt avstand.
Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i 10–15 minutter til de er gylne.
Avkjøl kakene helt før de has lagvis i kakeboks med matpapir mellom lagene.
♥ Jeg pleier å bruke ferdigkjøpt vaniljekrem til disse kakene, men du kan også bruke 1 dl av hjemmelaget vaniljekrem etter DENNE oppskriften.
♥ Det kan være lurt å steke en prøvekake først. Synes du prøvekaken flyter for mye ut (dette kan variere litt med størrelsen på egget), kan du tilsette litt mer kokos. Men ikke for mye, for da blir ikke kakene så saftige som de skal.
♥ Jeg foretrekker å oppbevare boksen med disse kakene i kjøleskapet siden de inneholder vaniljekrem. Har du kjølerom hjemme, kan du la boksen stå der. Da holder de seg myke og gode i flere uker. Kakene kan også fryses.
13 comments