Add new comment

Mandelkake

Mandelkake
Ingredienser

4 egg
200 g sukker
200 g mandler
1 ss hvetemel
1 ts bakepulver

Pynt:
melisdryss

Fremgangsmåte

Pisk stiv eggedosis. Mal mandlene og vend dem inn i eggedosisen sammen med de tørre ingrediensene.

Hell deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 40 min. Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen ved å skjære forsiktig langsmed kanten av formen med en skarp kniv. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat og sikt over litt melis før servering.

Tips

Når du sikter melis over kaker er det lurt å bruke en tesil i stedet for en vanlig sikt.

Se også oppskrift på "Mandelbunn".

Kakekategori
Allergier og preferanser

4 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.