
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Her har du noen deilige, små og veldig myke bananmuffins, som er piffet opp med litt hasselnøtter.
Oppskriften gir 18 stk.
3 egg
2 dl sukker
2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
100 g smør
1 stor banan eller 1,5 medium (175 g uten skall)
25 g hasselnøtter
Pynt:
25 g hasselnøtter
små papirformer
Smelt og avkjøl smøret. Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Bland smøret i eggedosisen sammen med det tørre. Mos bananen med en stavmikser og bland i. Hakk nøttene fint og rør i til slutt.
Ha papirformer i muffinsbrett og fyll formene 3/4 fulle. Vær forberedt på at deigen er nokså tynn. Dryss noen finhakkede nøtter over muffinsene til pynt.
Sett muffinsbrettet på en rist og stek muffinsene midt ovnen ved 180°C i 15 min. Avkjøl litt. Løsne muffinsene fra muffinsbrettet ved å skjære langsmed kanten med en skarp kniv. Hvelv muffinsene ut av brettet.
En middels stor banan veier ca 110-125 g uten skall, så kjøp for sikkerhets skyld 2 stk og bruk det du må for å få 175 g.
Hvis du ikke muffinsbrett, bør du bruke doble papirformer, og ikke fylle muffinsformene for fulle.
Muffinsene er kjempefine å fryse!
1 comment