
Visitors online: 1
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Har det noen gang hendt at du en ensom kveld har tenkt: Jeg må ha sjokoladekake - NÅ!
Her har du oppskriften på verdens kjappeste og enkleste sjokoladekake, som likevel har alle kvaliteter...
Og hvis du ikke klarer å spise opp alt på en gang, er det jo godt å vite at kaken om mulig blir ENDA bedre av å stå i kjøleskapet natten over.
2 egg
100 g smør
3 dl sukker
1,5 dl hvetemel
1 ts vaniljesukker
0,5 ts bakepulver
4 ss kakao
Pynt:
melisdryss
Smelt og avkjøl smøret. Ha alle ingrediensene i en bakebolle og rør deigen jevn og klumpfri med en stålvisp.
Ha deigen i en liten, rund form (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20-30 minutter (se tips). Avkjøl kaken i formen før du tar den ut og fjerner bakepapiret. Sikt over litt melis.
Det er viktig at kaken får stå og sette seg litt før du skjærer i den. Kaken skal være litt seig og klebrig, -det betyr ikke at den ikke er gjennomstekt. Tilpass steketiden til ovnen din og ut fra hvor bløt kake du liker. Jeg steker nå kaken i ca. 20 minutter og synes da at kaken får passe konsistens etter å ha blitt skikkelig avkjølt i kjøleskapet. Men i min gamle ovn trengte kaken opptil 35 minutter, så ovner er forskjelllige.
Kaken er kjempefin å fryse, men jeg regner med at det kun er en hypotetisk situasjon....
15 comments