Add new comment

Kladdkake


Har det noen gang hendt at du en ensom kveld har tenkt: Jeg må ha sjokoladekake - NÅ!

Her har du oppskriften på verdens kjappeste og enkleste sjokoladekake, som likevel har alle kvaliteter...

Og hvis du ikke klarer å spise opp alt på en gang, er det jo godt å vite at kaken om mulig blir ENDA bedre av å stå i kjøleskapet natten over.

Kladdkake
Ingredienser

2 egg
100 g smør
3 dl sukker
1,5 dl hvetemel
1 ts vaniljesukker
0,5 ts bakepulver
4 ss kakao

Pynt:
melisdryss

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Ha alle ingrediensene i en bakebolle og rør deigen jevn og klumpfri med en stålvisp.

Ha deigen i en liten, rund form (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20-30 minutter (se tips). Avkjøl kaken i formen før du tar den ut og fjerner bakepapiret. Sikt over litt melis.

Tips

Det er viktig at kaken får stå og sette seg litt før du skjærer i den. Kaken skal være litt seig og klebrig, -det betyr ikke at den ikke er gjennomstekt. Tilpass steketiden til ovnen din og ut fra hvor bløt kake du liker. Jeg steker nå kaken i ca. 20 minutter og synes da at kaken får passe konsistens etter å ha blitt skikkelig avkjølt i kjøleskapet. Men i min gamle ovn trengte kaken opptil 35 minutter, så ovner er forskjelllige. 

Kaken er kjempefin å fryse, men jeg regner med at det kun er en hypotetisk situasjon....

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser
Stikkord

15 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.