
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Jeg var en gang på en barnetilstelning hvor foreldrene var bedt om å ta med seg kake. Kakene som ble servert var typiske langpannekaker, som barn som regel liker. Disse er selvfølgelig greie nok, men ofte litt kjedelige. Det var med denne innstillingen jeg tok en bit av denne kaken, og jeg merket meg med én gang at kaken hadde en overraskende nydelig smak. Jeg spurte om oppskriften, og her er den.
Oppskriften er til stor langpanne.
250 g smør
500 g sukker
1 liter ferdig vaniljesaus (se tips)
800 g hvetemel
6 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
Pynt:
sukker
kanel
Ha vaniljesaus, smør og sukker i en kjele og varm opp på middels varme under omrøring til smøret har smeltet og alt er godt blandet. Avkjøl noe.
Sikt sammen de tørre ingrediensene i en stor bakebolle. Ha i vanilje- og smørblandingen og rør deigen jevn og klumpfri med en stålvisp.
Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Strø over rikelig med sukker og kanel. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 40 min. Avkjøl kaken i formen. Del kaken i firkanter og løft ut av formen med en stekespade (se tips).
Jeg bruker Piano vaniljesaus fra Tine til denne oppskriften.
Du kan selvfølgelig også hvelve den ferdig stekte kaken ut av formen og dra av bakepapiret, men da risikerer du at en del av sukkeret drysser av. Av den grunn pleier jeg heller å løfte kaken ut av langpannen med en stekespade.
Kaken er kjempefin å fryse!
52 comments