
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Dette er en stor langpannekake som bakes av mange - og med god grunn, for den er helt utrolig nydelig!
Kaken er myk i konsistens og har en deilig karamellsmak. Glasuren smaker av både karamell og kaffe. Tilsammen gjør dette kaken til en av de klare favorittene blant langpannekaker!
3 egg
6 dl sukker
6 ss karamellsaus (f.eks. Freia karamelltopping)
8 dl hvetemel
3 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
225 g smør
3 dl melk
Glasur:
100 g smør
1 ts kaffepulver
3 ss kokende vann
3 ts karamellsaus (f.eks. Freia karamelltopping)
3 ts vaniljesukker
300 g melis
Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha eggedosisen i en stor bakebolle. Bland karamellsausen i eggedosisen. Smelt smøret og bland kald melk i smøret, slik at smørmelken blir lunken. Sikt sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Ha smørmelken og det tørre vekselsvis i eggedosisen og rør deigen jevn.
Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 30 min. Avkjøl kaken. Hvelv kaken ut av langpannen og fjern bakepapiret.
Smelt smøret til glasuren i en liten kjele. Rør ut kaffepulver i kokende vann og ha i smøret. Rør så inn karamellsaus. Bland til slutt i vaniljesukker og melis.
La glasuren stå i kjøleskapet til den har passe smørekonsistens. Bre den så over kaken med en smørekniv og la kaken stå i romtemperatur til glasuren har stivnet litt. Del kaken opp i firkanter.
Rør godt i glasuren, gjerne over svak varme, slik at alle melisklumper smelter og glasuren blir helt blank og glatt.
Mange pleier å bre glasuren over varm kake, slik at glasuren trekker litt inn i kaken. Det er en smaksak. Personlig foretrekker jeg å bruke avkjølt kake og glasur som har stått en stund i kjøleskapet. Du får da et litt tykkere lag glasur og jeg synes også at glasuren blir letter å bre over kaken når den har en tykkere konsistens.
Kaken holder seg myk lenge og er også flott å fryse ned!
PS: Et innsendt tips fra en bruker av detsoteliv.no er å strø Daimkuler (eller helst Daimstrøssel, dvs den minste varianten av Daimkuler) på toppen av den glaserte kaken.
25 comments