Add new comment

Karamellkake i langpanne


Dette er en stor langpannekake som bakes av mange - og med god grunn, for den er helt utrolig nydelig!

Kaken er myk i konsistens og har en deilig karamellsmak. Glasuren smaker av både karamell og kaffe. Tilsammen gjør dette kaken til en av de klare favorittene blant langpannekaker!

Karamellkake i langpanne
Ingredienser

3 egg
6 dl sukker
6 ss karamellsaus (f.eks. Freia karamelltopping)
8 dl hvetemel
3 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
225 g smør
3 dl melk

Glasur:
100 g smør
1 ts kaffepulver
3 ss kokende vann
3 ts karamellsaus (f.eks. Freia karamelltopping)
3 ts vaniljesukker
300 g melis

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha eggedosisen i en stor bakebolle. Bland karamellsausen i eggedosisen. Smelt smøret og bland kald melk i smøret, slik at smørmelken blir lunken. Sikt sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Ha smørmelken og det tørre vekselsvis i eggedosisen og rør deigen jevn.

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 30 min. Avkjøl kaken. Hvelv kaken ut av langpannen og fjern bakepapiret.

Smelt smøret til glasuren i en liten kjele. Rør ut kaffepulver i kokende vann og ha i smøret. Rør så inn karamellsaus. Bland til slutt i vaniljesukker og melis.

La glasuren stå i kjøleskapet til den har passe smørekonsistens. Bre den så over kaken med en smørekniv og la kaken stå i romtemperatur til glasuren har stivnet litt. Del kaken opp i firkanter.

Tips

Rør godt i glasuren, gjerne over svak varme, slik at alle melisklumper smelter og glasuren blir helt blank og glatt.

Mange pleier å bre glasuren over varm kake, slik at glasuren trekker litt inn i kaken. Det er en smaksak. Personlig foretrekker jeg å bruke avkjølt kake og glasur som har stått en stund i kjøleskapet. Du får da et litt tykkere lag glasur og jeg synes også at glasuren blir letter å bre over kaken når den har en tykkere konsistens.

Kaken holder seg myk lenge og er også flott å fryse ned!

PS: Et innsendt tips fra en bruker av detsoteliv.no er å strø Daimkuler (eller helst Daimstrøssel, dvs den minste varianten av Daimkuler) på toppen av den glaserte kaken.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

25 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.