
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Dette er en veldig enkel, men likevel utrolig god oppskrift på sjokolademuffins! De kan enten serveres som de er eller pyntes med et lite melisdryss. Eller du kan strø over litt hakket sjokolade før steking, slik som på bildet. Dermed får sjokolademuffinsene straks preg av å være litt eksklusive. Oppskriften gir 12 stk.
50 g smør
1,5 dl sukker
1 egg
2,5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
2 ss kakao
1 dl melk
Pynt:
100 g kokesjokolade
papirformer
Smelt smøret og bland i melken. Rør sammen sukker og egg med en stålvisp (ikke visp eggedosis). Bland i smørmelken og sammenpisket egg. Sikt sammen det tørre og bland alt raskt sammen til en jevn, klumpfri deig.
Ha papirformer i et muffinsbrett. Fordel deigen i muffinsformene. Hakk kokesjokoladen grovt og dryss på toppen av hver muffins. Sett muffinsbrettet på rist midt i ovnen og stek ved 175°C i 15-20 min. Avkjøl noe i formen. Løsne muffinsene forsiktig fra formen med en skarp kniv og hvelv muffinsene ut av formen.
Du bør sette papirformene i muffinsbrett, ellers vil muffinsene ofte renne over. Hvis du ikke har muffinsbrett bør du bruke doble papirformer og passe på at du ikke fyller formene for fulle. Det vil da blir noen flere enn 12 muffins. Du må også passe på steketiden, da muffinsene sannsynligvis vil trenge kortere steketid når de er mindre.
Muffinsene er kjempefine å fryse!
86 comments