Add new comment

Sjokolademuffins


Dette er en veldig enkel, men likevel utrolig god oppskrift på sjokolademuffins! De kan enten serveres som de er eller pyntes med et lite melisdryss. Eller du kan strø over litt hakket sjokolade før steking, slik som på bildet. Dermed får sjokolademuffinsene straks preg av å være litt eksklusive. Oppskriften gir 12 stk.

Sjokolademuffins
Ingredienser

50 g smør
1,5 dl sukker
1 egg
2,5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
2 ss kakao
1 dl melk

Pynt:
100 g kokesjokolade
papirformer

Fremgangsmåte

Smelt smøret og bland i melken. Rør sammen sukker og egg med en stålvisp (ikke visp eggedosis). Bland i smørmelken og sammenpisket egg. Sikt sammen det tørre og bland alt raskt sammen til en jevn, klumpfri deig.

Ha papirformer i et muffinsbrett. Fordel deigen i muffinsformene. Hakk kokesjokoladen grovt og dryss på toppen av hver muffins. Sett muffinsbrettet på rist midt i ovnen og stek ved 175°C i 15-20 min. Avkjøl noe i formen. Løsne muffinsene forsiktig fra formen med en skarp kniv og hvelv muffinsene ut av formen.

Tips

Du bør sette papirformene i muffinsbrett, ellers vil muffinsene ofte renne over. Hvis du ikke har muffinsbrett bør du bruke doble papirformer og passe på at du ikke fyller formene for fulle. Det vil da blir noen flere enn 12 muffins. Du må også passe på steketiden, da muffinsene sannsynligvis vil trenge kortere steketid når de er mindre.

Muffinsene er kjempefine å fryse!

Kakekategori
Allergier og preferanser

86 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.