
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Dette er en enkel og holdbar bananformkake.
Banankaken er søt og veldig saftig. Lite fett i deigen gjør kaken til en veldig fin hverdagskake. Elsket av barn!
2 egg
2 dl sukker
2 middels store bananer
50 g smør
1 dl melk
2,5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
Pynt:
melisdryss
Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og bland med melken. Skrell og mos bananen med en stavmikser eller med en gaffel. Ha bananen og smørmelken i eggedosisen. Sikt sammen det tørre og rør inn i deigen.
Hell deigen i en brødform (1 liter) som er smurt eller sprayet med formfett og som har bakepapir i bunnen.
Stek kaken nederst i ovnen ved 180°C i ca 1 time. Sjekk med kakenål. Avkjøl kaken en stund i formen før du løsner den fra formen med en skarp knip. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sikt eventuelt litt melis over kald kake før servering.
Bruk bananer som er godt modne. Husk at most banan fort blir brun i farge. Bruk derfor så kort tid du kan fra du har skrelt og most bananen til du setter kaken i ovnen. Kaken blir god selv om bananen blir brun, men det ser bare ikke like delikat ut.
Du kan også steke kaken i en brødform som rommer 1,5 liter. Kaken blir da litt lavere og trenger kun ca 50 min i ovnen. Sjekk med kakenål!
58 comments