Add new comment

Rislapper


Ah.. nam!

Ved å lage Rislapper utnytter du rester av risengrynsgrøt på en utmerket måte. Det er bare å tilsette litt egg, sukker og mel, og vips har du tryllet frem deilige lapper fra de kjedelige restene.

Oppskriften gir ca 16 stk.

Rislapper
Ingredienser

400 g ferdiglaget risgrøt (ca 5 dl)
3 store egg
5 ss sukker
0,5 ts kardemomme
1 dl hvetemel

Steking:
ca 50 g smør

Fremgangsmåte

Ha egg, sukker, kardemomme og hvetemel i en bakebolle og visp blandingen jevn med en stålvisp. Tilsett risengrynsgrøten og rør jevnt. La deigen stå og svelle i ca 15 min.

Stek små, gyldne lapper i stekepanne på middels varme.

Tips

Bruk ca en liten øse med deig til hver lapp (ca 0,5 dl). Ikke stek mer enn ca 4 lapper av gangen. Lappene flyter litt utover under steking.

Rislapper smaker nydelig varme sammen med syltetøy.

Se lignende oppskrift på Klatkager (Danske rislapper). Se også oppskrift på Riskake og Grøtvafler.

Kakekategori
Allergier og preferanser

7 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.