
Visitors online: 1
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Ah.. nam!
Ved å lage Rislapper utnytter du rester av risengrynsgrøt på en utmerket måte. Det er bare å tilsette litt egg, sukker og mel, og vips har du tryllet frem deilige lapper fra de kjedelige restene.
Oppskriften gir ca 16 stk.
400 g ferdiglaget risgrøt (ca 5 dl)
3 store egg
5 ss sukker
0,5 ts kardemomme
1 dl hvetemel
Steking:
ca 50 g smør
Ha egg, sukker, kardemomme og hvetemel i en bakebolle og visp blandingen jevn med en stålvisp. Tilsett risengrynsgrøten og rør jevnt. La deigen stå og svelle i ca 15 min.
Stek små, gyldne lapper i stekepanne på middels varme.
Bruk ca en liten øse med deig til hver lapp (ca 0,5 dl). Ikke stek mer enn ca 4 lapper av gangen. Lappene flyter litt utover under steking.
Rislapper smaker nydelig varme sammen med syltetøy.
Se lignende oppskrift på Klatkager (Danske rislapper). Se også oppskrift på Riskake og Grøtvafler.
7 comments