
Visitors online: 1
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
"Suksesskake", eller "Kake med gul krem" som den også kalles, er manges storfavoritt på kakefronten.
Kaken består av en deilig mandelbunn og en fantastisk god krem. Den karakteristiske gule fargen på kremen kommer av mange eggeplommer og godt meierismør.
Ingredienser:
Mandelbunn:
♥ 4 eggehviter
♥ 150 g melis
♥ 150 g mandler
♥ 0,5 ts bakepulver
Gul suksesskrem:
♥ 6 eggeplommer
♥ 150 g sukker
♥ 1,5 dl kremfløte
♥ 1,5 ts vaniljesukker
♥ 200 g smør
Pynt:
♥ mandelflak
Fremgangsmåte:
Mandelbunn:
Pisk eggehvitene stive. Ha i melis og pisk videre til marengs. Bland i bakepulver. Mal mandlene og rør i til slutt.
Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30 minutter.
Avkjøl kaken helt i formen.
Løsne kaken forsiktig fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat. Vask kakeringen og sett den rundt kaken på fatet.
Gul suksesskrem:
Bland eggeplommer, kremfløte, sukker og vaniljesukker i en liten kjele. Kok opp under stadig omrøring. La kremen småkoke mens du visper hele tiden, til du merker at den tykner.
Ta kjelen fra platen og la kremen avkjøle til romtemperatur (se tips). Pisk så inn mykt smør i små klatter.
Ha kremen over kaken i formen og sett fatet i kjøleskapet til kremen har stivnet (jeg pleier å la kaken stå i kjøleskapet over natten).
Pynt:
Skjær forsiktig langs kanten på formen med en skarp kniv og fjern kakeringen.
Dryss noen mandelflak over kaken til pynt.
Sukesskake er en av Norges mest berømte kaker!
Nydelig, seig, gul krem! 😍
Tips:
♥ Pass nøye på at kremen ikke setter seg fast i bunnen på kjelen, eller blir brent under kokingen. Brune flekker i kremen er ikke særlig pent. Merk at kremen må koke en stund mens du visper (ca. 30 sekunder), slik at den blir merkbart tykkere i konsistensen.
♥ For å unngå at den gule kremen blir for tynn i konsistensen, er det viktig at du avkjøler den kokte kremen til romtemperatur før du pisker inn mykt smør i klatter.
♥ Den gule kremen vil tykne ytterligere når kaken står i kjøleskapet.
Kos deg med Sukesskake! 😋
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Mandelbunn:
♥ 4 eggehviter
♥ 150 g melis
♥ 150 g mandler
♥ 0,5 ts bakepulver
Gul krem:
♥ 6 eggeplommer
♥ 150 g sukker
♥ 1,5 dl kremfløte
♥ 1,5 ts vaniljesukker
♥ 200 g smør
Pynt:
♥ mandelflak
Mandelbunn:
Pisk eggehvitene stive. Ha i melis og pisk videre til marengs. Bland i bakepulver. Mal mandlene og rør i til slutt.
Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30 minutter.
Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken forsiktig fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat. Vask kakeringen og sett den rundt kaken på fatet
Gul sukesskrem:
Bland eggeplommer, kremfløte, sukker og vaniljesukker i en liten kjele. Kok opp under stadig omrøring. La kremen småkoke mens du visper hele tiden, til du merker at den tykner.
Ta kjelen fra platen og la kremen avkjøle til romtemperatur (se tips). Pisk så inn mykt smør i små klatter.
Ha kremen over kaken i formen og sett fatet i kjøleskapet til kremen har stivnet (jeg pleier å la kaken stå i kjøleskapet over natten).
Pynt:
Skjær forsiktig langs kanten på formen med en skarp kniv og fjern kakeringen.
Dryss noen mandelflak over kaken til pynt.
♥ Pass nøye på at kremen ikke setter seg fast i bunnen på kjelen, eller blir brent under kokingen. Brune flekker i kremen er ikke særlig pent. Merk at kremen må koke en stund mens du visper (ca. 30 sekunder), slik at den blir merkbart tykkere i konsistensen.
♥ For å unngå at den gule kremen blir for tynn i konsistensen, er det viktig at du avkjøler den kokte kremen til romtemperatur før du pisker inn mykt smør i klatter.
♥ Den gule kremen vil tykne ytterligere når kaken står i kjøleskapet.
65 comments