Add new comment

Kvikklunsjkake

Kvikklunsjkake er en klassiker som er å finne ved alle slags arrangementer, alt fra loppemarked, basarer, korps, turer, barneselskaper osv, osv...

En gjenganger med god grunn: Kaken er stor og mettende, enkel å lage, saftig og kjempegod!

Kvikklunsjkake
Ingredienser

4 egg
6 dl sukker
300 g smør
2 ts bakepulver
4 ss kakao
9 dl hvetemel
3 dl melk

Glasur:
120 g smør
400 g melis
3 ss kakao
4 ts vaniljesukker
4 ss melk

Pynt:
kokos

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og bland med melken. Sikt sammen det tørre. Bland det tørre og smørmelken vekselsvis i eggedosisen.

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 25 min. Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Smelt smøret til glasuren i en liten kjele. Rør i de øvrige ingrediensene til du får en glatt glasur. La glasuren stå kaldt til passe smørekonsistens. Bre glasuren over kaken med en smørekniv og dryss over kokos. Del kaken i passe store firkanter.

Tips

Dropp kokos til pynt hvis du må unngå nøtter.

Kaken er ypperlig å fryse, også med glasur og kokos!

Se også Kvikklunsjkake (ekstra saftig).

Kakekategori
Allergier og preferanser

2 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.