
Visitors online: 1
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
75 g smør
3 egg
2 dl sukker
2,5 dl hvetemel
2 dl ferske eller fryste blåbær
Smelt og avkjøl smøret. Rør sammen egg, sukker og smøret med en stålvisp. Sikt i melet og rør deigen glatt.
Ha deigen i en liten rund form (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Fordel bærene over deigen (frosne bær behøver ikke tines).
Stek kaken nederst i ovnen ved 200°C i 40-45 min. Avkjøl kaken i formen.
Løsne kaken fra formen ved å skjære forsiktig langsmed kanten av formen med en skarp kniv. Ta den kalde kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Sjekk nøye med en kakenål at kaken er helt gjennomstekt i midten.
Du kan eventuelt ringle litt melisglasur over den kalde kaken.
Tildekket med plastfolie holder kaken seg godt i kjøleskapet.
Kaken kan også lages med andre frosne bær, se f.eks. "Solbærkake", "Stikkelsbærkake" og "Ripskake".
3 comments