
Visitors online: 1
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Daimiskake inneholder knust Daim-sjokolade i isen og har vel etter hvert blitt en av de aller mest populære iskakene i Norge. Iskaken finnes i flere varianter; noen bruker nøttebunn, slik som i denne oppskriften, mens andre bruker marengsbunn (se Daimiskake (marengsbunn) eller sjokoladekakebunn. Isen kan også varieres med tilsetning av f.eks. kaffe (se Daimiskake med kaffe), portvin, Baileys eller annen likør.
Her har du oppskriften på den vanligste typen av Daimiskake med nøttebunn. 😍
Ingredienser:
Mandelbunn:
♥ 4 eggehviter
♥ 2 dl sukker
♥ 100 g mandler
Iskrem:
♥ 4 eggeplommer
♥ 100 g sukker
♥ 3 dl kremfløte
♥ 2 pk doble Daim sjokolader (hold av litt til pynt)
Fremgangsmåte:
Pisk eggehvitene og sukkeret til stiv marengs. Mal mandlene og bland i.
Ha mandeldeigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 30 minutter. Avkjøl kaken i formen.
Løsne kaken fra formen ved å skjære langsmed kanten med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Vask kakeformen og ha den kalde mandelbunnen tilbake i den rene kakeformen.
Pisk eggeplommer og sukker luftig. Pisk kremfløten til krem og rør i. Bland godt med en ballongvisp. Hakk Daim-sjokoladen og vend inn i isblandingen (hold av litt til pynt). Hell isen i kakeformen. Jevn til overflaten og dryss over den hakkede Daim-sjokoladen som du har holdt av. Sett kaken i fryseren.
Når kaken er frossen løsner kaken lett fra formen. Ta kaken ut av fryseren ca. 30 minutter før servering.
Tips:
♥ Det er ikke nødvendig å smøre eller å ha bakepapir i den rene kakeformen som den stekte kaken skal settes i. Den frosne kaken løsner lett fra formen uansett.
♥ Dobbel Daim (56 gram) er en pakning med to enkle Daim-sjokolader. Jeg bruker altså 2 slik pakninger med Dobbel Daim.
♥ Mandlene i nøttebunnen kan byttes ut med hasselnøtter.
Verdens beste iskake! 😍
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Mandelbunn:
♥ 4 eggehviter
♥ 2 dl sukker
♥ 100 g mandler
Iskrem:
♥ 4 eggeplommer
♥ 100 g sukker
♥ 3 dl kremfløte
♥ 2 pk doble Daim sjokolader (hold av litt til pynt)
Pisk eggehvitene og sukkeret til stiv marengs. Mal mandlene og bland i.
Ha mandeldeigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 30 minutter. Avkjøl kaken i formen.
Løsne kaken fra formen ved å skjære langsmed kanten med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Vask kakeformen og ha den kalde mandelbunnen tilbake i den rene kakeformen.
Pisk eggeplommer og sukker luftig. Pisk kremfløten til krem og rør i. Bland godt med en ballongvisp. Hakk Daim-sjokoladen og vend inn i isblandingen (hold av litt til pynt). Hell isen i kakeformen. Jevn til overflaten og dryss over den hakkede Daim-sjokoladen som du har holdt av. Sett kaken i fryseren.
Når kaken er frossen løsner kaken lett fra formen. Ta kaken ut av fryseren ca. 30 minutter før servering.
♥ Det er ikke nødvendig å smøre eller å ha bakepapir i den rene kakeformen som den stekte kaken skal settes i. Den frosne kaken løsner lett fra formen uansett.
♥ Dobbel Daim (56 gram) er en pakning med to enkle Daim-sjokolader. Jeg bruker altså 2 slik pakninger med Dobbel Daim.
♥ Mandlene i nøttebunnen kan byttes ut med hasselnøtter.
48 comments