
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
"Pavlova" er en verdenskjent marengskake! Det sies at kaken ble oppfunnet av en australsk konditor ved navn Herbert Sachse på 1930-tallet, og at kaken har fått sitt navn fordi den er like nydelig og lett som den berømte, russiske ballerinaen Anna Pavlova.
En Pavlova kan pyntes med bær eller frukt etter ønske, og du finner mange Pavlova-varianter her på detsoteliv.no. Den opprinnelige, australske Pavlovakaken pyntes tradisjonelt med søte, røde jordbær og frisk, grønn kiwifrukt.
Og husk: En ekte Pavlova skal alltid bugne med frukt og bær!
4 eggehviter
200 g sukker
0,5 ts vineddik
1,5 ss maizena
Fyll:
3 dl kremfløte
3 ts vaniljesukker
Pynt:
1 kurv jordbær
2 kiwi
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt kraftig pisking. Pisk lenge (ca 20 min) med mikser til du får en tykk og stiv marengs. Bland forsiktig i eddik og maizena.
Tegn opp en sirkel på ca 22 cm i diameter på et bakepapir. Fordel marengsen innenfor sirkelen slik at du får enn liten, tykk kake. Bruk slikkepotten og jevn til kantene ved å dra slikkepotten nedenfra og opp. Glatt til overflaten og lag gjerne en ørliten grop på toppen av kaken.
Stek kaken midt i ovnen ved 150°C i 1 time. Slå av varmen og la kaken stå i ovnen og tørke til ovnen er helt kald.
Pisk kremfløte og vaniljesukker til krem. Fordel kremen på toppen av kaken. Pynt med jordbær og kiwi.
Stusser du ved at det skal være eddik i marengsen? Ikke fall for fristelsen å droppe den. Eddik er en viktig ingrediens, som sørger for at marengsbunnen får den rette, myke og litt seige konsistensen i midten.
Jo stivere marengs du pisker, jo mindre vil marengsbunnen flyte utover under steking.
Tegn på baksiden av bakepapiret for å unngå blyant- eller pennmerker på marengsbunnen.
Marengsbunnen kan oppbevares tørt i flere dager, og den kan også fryses.
Kaken bør spises samme dag den er pyntet for å unngå at den blir bløt.
5 comments