
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Marmorkake er en kjent og kjær formkake med lange tradisjoner. Her blandes lys vaniljekakedeig og mørk sjokoladekakedeig sammen i formen, og det er alltid like spennende å se hvordan marmor-mønsteret har blitt når man starter å skjære kaken i skiver.
Marmorkake har blitt bakt av bestemødre og oldemødre over hele landet, men formkaken er fortsatt like moderne i dag! Tror du at Marmorkake er typisk norsk? - I så fall tar du feil; "Marble cake" er en like stor klassiker i utlandet.
Denne marmorkaken har fløte i deigen, som gjør den ekstra myk og saftig.
Oppskriften passer til liten formkakeform som rommer ca. 1 liter.
200 g smør
250 g sukker
3 egg
250 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 dl matfløte
Lys deig:
2 ts vaniljesukker
Mørk deig:
2 ss kakao
Pynt:
1 ss melis
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg. Sikt sammen hvetemel og bakepulver. Bland det tørre i deigen vekselsvis med fløten.
Ha omtrent halvparten av deigen i en egen bolle og rør inn kakao. Bland vaniljesukker i den andre halvparten av deigen.
Smør en liten brødform (ca. 1 liter) og ha bakepapir i bunnen. Ha et lag lys deig nederst i formen. Ha over et lag av den mørke deigen. Dekk til slutt til med resten av den lyse og mørke deigen. Bruk en kniv og dra noen ganger igjennom deigen i formen slik at lys og mørk deig blandes lett, for å få en marmoreffekt på kaken.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 40 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt i midten før du tar den ut av formen). Avkjøl kaken noe før du hvelver den ut av formen og fjerner bakepapiret.
Pynt med melisdryss før servering.
Marmorkaken kan fryses!
16 comments