
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Brune pinner småkakene jeg husker best fra min barndom. Dette er opprinnelig min bestemors fantastisk gode oppskrift, som jeg har tilpasset med ekstra kanel og vanilje for å få frem den virkelig gode smaken. Det lukter kanel og jul i hele huset når man lager disse deilige småkakene! En stor boks Brune pinner var fast bestilling fra moren min hver eneste jul gjennom oppveksten.
Fortsatt innleder jeg hver julebakstsesong med disse deilige småkakene - for å komme i julestemning og fordi dette er kaker som jeg liker å kose meg med gjennom hele desember.
Oppskriften gir ca. 80 stk.
Ingredienser:
♥ 200 g smør
♥ 200 g sukker
♥ 1 eggeplomme
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 4 ts kanel
♥ 1 ts natron
♥ 1 (stor) ss mørk sirup
♥ 300 g hvetemel
Pynt:
♥ 1 eggehvite til pensling
♥ 50 g hakkede mandler
♥ 6 ss perlesukker
Fremgangsmåte:
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggeplommen. Varm en stor, toppet ss mørk sirup til den blir flytende og rør inn i smørkremen. Bland inn de tørre ingrediensene og kna deigen jevn.
Del deigen i 6 emner som trilles til lengder. Legg lengdene ved siden av hverandre på en bakepapirdekket stekeplate. Trykk rullene litt flate med fingrene. Pensle over med eggehvite og strø over rikelig med fint hakkede mandler og perlesukker.
Stek midt i ovnen ved 225°C i ca. 10 minutter. Skjær stengene opp på skrå med en skarp kniv mens de er lunkne.
La pinnene avkjøles noe på platen før de flyttes forsiktig over på rist og avkjøles helt.
Jeg virkelig elsker denne oppskriften på Brune pinner!
Kakene blir sååå gode! 😍
Tips:
♥ Ikke reduser mengden med kanel selv om du kanskje synes at det høres mye ut med 4 ts. Mye kanel er selve hemmeligheten bak den utrolig gode smaken på disse småkakene.
♥ Stengene flyter ut under steking. Dersom du har alle 6 stengene på samme plate, forhindrer du at de flyter ut for mye. Dermed blir kakene små og litt myke. Vil du ha dem større og sprøere, steker du 3 stenger på hver plate og trykker dem godt utover. Dermed har stengene bedre plass til å flyte ut under stekingen. Reduser da steketemperaturen til 180°C.
♥ Kakene kan oppbevares lenge i tett kakeboks, og kakene kan også fryses.
♥ Se også Brune stenger, som er basert på lignende oppskrift, men som gir større, sprøere og lysere kaker med litt mildere smak.
♥
Nå er den hellige time
vi står i stjerneskinn
og hører klokkene kime
nå ringer julen inn
(Eyvind Skeie)
♥
Nyt disse fantastisk deilige småkakene!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 200 g smør
♥ 200 g sukker
♥ 1 eggeplomme
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 4 ts kanel
♥ 1 ts natron
♥ 1 (stor) ss mørk sirup
♥ 300 g hvetemel
Pynt:
♥ 1 eggehvite til pensling
♥ 50 g hakkede mandler
♥ 6 ss perlesukker
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggeplommen. Varm en stor, toppet ss mørk sirup til den blir flytende og rør inn i smørkremen. Bland inn de tørre ingrediensene og kna deigen jevn.
Del deigen i 6 emner som trilles til lengder. Legg lengdene ved siden av hverandre på en bakepapirdekket stekeplate. Trykk rullene litt flate med fingrene. Pensle over med eggehvite og strø over rikelig med fint hakkede mandler og perlesukker.
Stek midt i ovnen ved 225°C i ca. 10 minutter. Skjær stengene opp på skrå med en skarp kniv mens de er lunkne. La pinnene avkjøles noe på platen før de flyttes forsiktig over på rist og avkjøles helt.
♥ Ikke reduser mengden med kanel selv om du kanskje synes at det høres mye ut med 4 ts. Mye kanel er selve hemmeligheten bak den utrolig gode smaken på disse småkakene.
♥ Stengene flyter ut under steking. Dersom du har alle 6 stengene på samme plate, forhindrer du at de flyter ut for mye. Dermed blir kakene små og litt myke. Vil du ha dem større og sprøere, steker du 3 stenger på hver plate og trykker dem godt utover. Dermed har stengene bedre plass til å flyte ut under stekingen. Reduser da steketemperaturen til 180°C.
♥ Kakene kan oppbevares lenge i tett kakeboks, og kakene kan også fryses.
♥ Se også Brune stenger, som er basert på lignende oppskrift, men som gir større, sprøere og lysere kaker med litt mildere smak.
28 comments