
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Marmorkake er en velkjent klassiker, og her har du oppskriften på en kjempeporsjon av denne populære kaken.
Marmorkake passer utmerket til frysing, så dette er en glimrende kake å bake en dag du har litt ekstra tid og så fryse ned i porsjonsstykker. Da er det lett og fristende å hente frem et lite stykke til kaffen når den travle hverdagen atter vender tilbake.
600 g smør
7,5 dl sukker
8 store egg
3 ts bakepulver
12 dl hvetemel
3 dl melk
Lys deig:
6 ts vaniljesukker
Mørk deig:
6 ss kakao
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene (la mikseren få gå en liten stund mellom hvert egg). Ha smørkremblandingen i en stor bakebolle. Bland bakepulver med 3 dl av hvetemelet og rør dette inn i smørkremen. Rør så i melken og resten av hvetemelet vekselsvis i deigen.
Ta ca 1/3 av deigen i en seperat bakebolle og rør i kakao. Ha vaniljesukkeret i resterende 2/3 av deigen.
Fordel halvparten av den lyse deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Fordel så den mørke deigen over den lyse i et jevnt lag (bruk en smørekniv). Fordel så resten av den lyse deigen over den mørke deigen. Ta en gaffel eller en kniv og dra igjennom deigen et par ganger slik at deigen blir marmorert (se tips).
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 35-40 min (sjekk med kakenål). La kaken avkjøle i langpannen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken opp i passe store firkanter.
Når du skal marmorere deigen er det viktig å ikke overdrive røringen, for da blir deigen blandet og ikke marmorert. Bare dra gaffelen eller kniven frem og tilbake 3-4 ganger fra langside til langside og så fra kortside til kortside.
Du kan eventuelt sikte litt melis over kakestykkene.
9 comments