Add new comment

Banankake med sjokolade

Banankake med sjokolade er en svært saftig og god formkake med veldig god smak av banan og sjokolade.

Deilig, myk og populær!

Banankake med sjokolade
Ingredienser

150 g smør
200 g sukker
3 egg
250 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
3 store bananer (450 g uten skall)
100 g lys kokesjokolade

Pynt:
100 g lys kokesjokolade
1 ss smør

Fremgangsmåte

Rør smør og sukker mykt. Tilsett ett egg om gangen under omrøring. Mos bananene (bruk gjerne stavmikser) og bland inn i deigen. Sikt sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og bland i. Rør til slutt i grovt hakket sjokolade.

Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 170°C i ca 50 minutter. Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Smelt kokesjokoladen og smør i en liten kjele eller i mikro. Rør godt sammen. Ringle den smeltede sjokoladen over kaken til pynt. La kaken stå kaldt til sjokoladen har stivnet.

Tips

Litt smør er lurt å ha i sjokoladen du pynter kaken med. Ren sjokolade kan bli litt for hard når den er kald, og gjøre det vanskelig å skjære opp kaken.

Kaken er like god om du dropper pynten. Du kan også sikte melis over kaken i stedet.

Banankake med sjokolade er kjempefin å fryse.

Kakekategori
Allergier og preferanser

4 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.