
Visitors online: 1
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
"Mor Monsen" hører julen til! Kaken er en skikkelig luksusformkake, med mye egg, smør og godt dryss.
Her har du en oppskrift til stor langpanne. Se også oppskriften på Mor Monsen til liten langpanne, som tidligere er lagt inn her på detsoteliv.no. Men hvorfor lage en liten porsjon? Kaken holder seg myk lenge og forsvinner dessuten fort fordi den er så utrolig god!!
500 g smør
500 g sukker
10 egg
500 g hvetemel
1 ts bakepulver
skall fra 1 sitron
Pynt:
125 g korinter
100 g mandelflarn
6 ss perlesukker
Pisk mykt smør og sukker luftig. Tilsett ett egg om gangen, rør godt mellom hvert egg. Rør i revet sitronskall. Sikt sammen hvetemel og bakepulver og bland inn i deigen til slutt.
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Strø over korinter, lett knuste mandelflarn (se tips) og perlesukker.
Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 30 min. Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret. Snu kaken tilbake slik at strøsselen vender opp. Del kaken i passe store firkanter eller snitter.
Du kan bruke hakkede mandler i stedet for mandelflarn.
"Mor Monsen" kan oppbevares i ca 1 uke innpakket i plast i romtemperatur eller i kjøleskapet. Kaken er også kjempefin å fryse.
10 comments