
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Brownies med Firkløver inneholder mye, deilig Firkløversjokolade i både kaken og glasuren. Browniesvarianten er et nydelig alternativ for deg som er like glad i kombinasjonen nøtter og melkesjokolade som meg.
Oppskriften er til stor langpanne.
PS: Kaken er kjempegod sammen med en glass kald melk!
300 g smør
400 g Firkløver (2 store plater)
6 store egg
7 dl sukker
6 dl hvetemel
Glasur:
400 g Firkløver (2 store plater)
2 dl kremfløte
Smelt smør i en kjele. Ha i Firkløversjokoladen oppdelt i biter og rør om på svak varme til blandingen er jevn og helt smeltet. Avkjøl. Rør sammen egg og sukker med stålvisp (ikke visp eggedosis!). Bland i sjokoladesmøret og deretter hvetemel. Rør raskt sammen til en jevn og klumpfri deig.
Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 25 min. Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Kok opp kremfløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Ha i Firkløversjokoladen oppdelt i biter og la sjokoladen smelte i den varme fløten. Rør blandingen jevn og la den avkjøle til den er lunken, men ikke helt kald. Smør glasuren over kaken. La kaken stå til glasuren har stivnet. Del kaken så opp i passe store stykker.
"Brownies med Firkløver" holder seg myke lenge i kjøleskapet hvis du pakker dem inn i plast.
Du kan også fryse ned kaken. La da kaken stå i kjøleskapet til glasuren har stivnet helt før du har kakestykkene i fryseposer. Da unngår du glasursøl.
5 comments