
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Hva er vel en jul uten Serinakaker?!
Serinakaker er typisk tradisjonsbakst, og har blitt bakt i Norge i over 100 år. Dette er søte mørdeigskaker, med vanilje som drysses med fint hakkede mandler og perlesukker. Kakene er rett og slett NYDELIGE!
Oppskriften gir 50 stk.
Ingredienser:
♥ 250 g hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 150 g smør
♥ 100 g sukker
♥ 1 egg
Pynt:
♥ 1 eggehvite
♥ 30 g hakkede mandler
♥ 3 ss perlesukker
Fremgangsmåte:
Sikt sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Smuldre i mykt smør. Tilsett sukker og sammenpisket egg. Kna deigen raskt sammen. Sett deigen en liten stund i kjøleskapet.
Del deigen opp i 50 like store biter. Trill hver bit til en rund kake og legg dem på bakepapirkledde stekeplater. Trykk kakene litt flatere med en gaffel. Pensle over med eggehvite og strø over fint hakkede mandler og perlesukker.
Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i 10 - 15 minutter, til de er pent gylne.
Avkjøl kakene på rist.
Nydelige Serinakaker!
Mange synes Serinakaker er de beste julekakene!
Tips:
Oppbevar Serinakakene i tettsluttet kakeboks.
♥
Ikke en jul uten Serinakaker! 😊
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 250 g hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 150 g smør
♥ 100 g sukker
♥ 1 egg
Pynt:
♥ 1 eggehvite
♥ 30 g hakkede mandler
♥ 3 ss perlesukker
Sikt sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Smuldre i mykt smør. Tilsett sukker og sammenpisket egg. Kna deigen raskt sammen. Sett deigen en liten stund i kjøleskapet.
Del deigen opp i 50 like store biter. Trill hver bit til en rund kake og legg dem på bakepapirkledde stekeplater. Trykk kakene litt flatere med en gaffel. Pensle over med eggehvite og strø over fint hakkede mandler og perlesukker.
Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i 10 - 15 minutter, til de er pent gylne. Avkjøl kakene på rist.
Oppbevar Serinakakene i tettsluttet kakeboks.
17 comments