Add new comment

Bananmuffins

Denne oppskriften på Bananmuffins gir myke, litt kompakte og svært gode muffins med deilig banansmak. Oppskriften er enkel og deigen skal bare røres raskt sammen.

Muffinsene er spesielt godt likt av barn - også de helt minste!

Oppskriften gir 12 stk.

Bananmuffins
Ingredienser

50 g smør
2 bananer (ca 250 g uten skall)
150 g sukker
1 egg
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
250 g hvetemel

Pynt:
melisdryss

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Mos bananene (bruk gjerne stavmikser). Rør i sukker, vaniljesukker, det avkjølte smøret og lett sammenpisket egg. Sikt i hvetemel og bakepulver og bland deigen forsiktig sammen (rør så lite som mulig).

Sett doble papirformer utover på en stekeplate og fyll deigen i formene ved hjelp av to spiseskjeer. Stek muffinsene midt i ovnen ved 200°C i 10 min. Avkjøl og sikt over melis.

Tips

Bruk godt modne bananer - det gir best banansmak.

Doble papirformer gjør at muffinsene holder fasongen bedre. Du kan alternativt sette papirformer i et muffinsbrett.

Muffinsene er fine å fryse. Gi dem et lite ekstra melisdryss rett før servering, da ser de helt ferske ut.

Kakekategori
Allergier og preferanser

29 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.