Also available in: Norsk

Add new comment

Sjokoladekuler (Sjokoladeboller)

Sjokoladekuler er tradisjonelt og veldig populært julegodis!

Sjokoladekulene, som også av og til kalles for "Sjokoladeboller", inneholder havre, kaffe, kakao og rulles i kokos. De er kjempegode, veldig enkle å lage, holdbare og skal ikke stekes.

Oppskriften gir ca 18 stk.

Sjokoladekuler (Sjokoladeboller)
Ingredients

125 g smør
1 dl sukker
2 ss kakao
2 ts vaniljesukker
2 ss sterk kaffe
3 dl havregryn (små, lettkokte)

Pynt:
100 g kokos

Instructions

Pisk romtemperert smør sammen med sukker. Pisk inn kakao, vaniljesukker og kaffe. Rør deretter inn havregryn. Sett massen eventuelt en stund i kjøleskapet dersom den virker veldig klissete.

Ha kokos i en flat suppebolle eller liknende. Form små kuler av deigen med hendene (se tips) og rull dem forsiktig i kokosen.

Sett Sjokoladekulene på et brett og sett brettet i kjøleskapet til kulene har stivnet. Når kulene er stive kan du ha dem i en kakeboks eller en liten plastikpose. Oppbevares i kjøleskapet!

Tips

Når du skal forme kulene med hendene kan det være lurt å fukte hendene med vann jevnlig for at havregrynsmassen ikke skal klistre seg for mye til fingrene.

Behandle kulene med forsiktighet frem til de har stivnet i kjøleskapet.

Se også oppskrift på "Konfektkuler", "Oboykuler" og "Kanonkuler".

Cake category
Season
Allergies and preferences

44 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.