Add new comment

Sjokoladekuler (Sjokoladeboller)

Sjokoladekuler er tradisjonelt og veldig populært julegodis!

Sjokoladekulene, som også av og til kalles for "Sjokoladeboller", inneholder havre, kaffe, kakao og rulles i kokos. De er kjempegode, veldig enkle å lage, holdbare og skal ikke stekes.

Oppskriften gir ca 18 stk.

Sjokoladekuler (Sjokoladeboller)
Ingredienser

125 g smør
1 dl sukker
2 ss kakao
2 ts vaniljesukker
2 ss sterk kaffe
3 dl havregryn (små, lettkokte)

Pynt:
100 g kokos

Fremgangsmåte

Pisk romtemperert smør sammen med sukker. Pisk inn kakao, vaniljesukker og kaffe. Rør deretter inn havregryn. Sett massen eventuelt en stund i kjøleskapet dersom den virker veldig klissete.

Ha kokos i en flat suppebolle eller liknende. Form små kuler av deigen med hendene (se tips) og rull dem forsiktig i kokosen.

Sett Sjokoladekulene på et brett og sett brettet i kjøleskapet til kulene har stivnet. Når kulene er stive kan du ha dem i en kakeboks eller en liten plastikpose. Oppbevares i kjøleskapet!

Tips

Når du skal forme kulene med hendene kan det være lurt å fukte hendene med vann jevnlig for at havregrynsmassen ikke skal klistre seg for mye til fingrene.

Behandle kulene med forsiktighet frem til de har stivnet i kjøleskapet.

Se også oppskrift på "Konfektkuler", "Oboykuler" og "Kanonkuler".

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

44 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.