
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Sjokoladekuler er tradisjonelt og veldig populært julegodis!
Sjokoladekulene, som også av og til kalles for "Sjokoladeboller", inneholder havre, kaffe, kakao og rulles i kokos. De er kjempegode, veldig enkle å lage, holdbare og skal ikke stekes.
Oppskriften gir ca 18 stk.
125 g smør
1 dl sukker
2 ss kakao
2 ts vaniljesukker
2 ss sterk kaffe
3 dl havregryn (små, lettkokte)
Pynt:
100 g kokos
Pisk romtemperert smør sammen med sukker. Pisk inn kakao, vaniljesukker og kaffe. Rør deretter inn havregryn. Sett massen eventuelt en stund i kjøleskapet dersom den virker veldig klissete.
Ha kokos i en flat suppebolle eller liknende. Form små kuler av deigen med hendene (se tips) og rull dem forsiktig i kokosen.
Sett Sjokoladekulene på et brett og sett brettet i kjøleskapet til kulene har stivnet. Når kulene er stive kan du ha dem i en kakeboks eller en liten plastikpose. Oppbevares i kjøleskapet!
Når du skal forme kulene med hendene kan det være lurt å fukte hendene med vann jevnlig for at havregrynsmassen ikke skal klistre seg for mye til fingrene.
Behandle kulene med forsiktighet frem til de har stivnet i kjøleskapet.
Se også oppskrift på "Konfektkuler", "Oboykuler" og "Kanonkuler".
44 comments