Add new comment

Krydderbiter med tyttebær

Her har du en SVÆRT god krydderkakeoppskrift!

Kaken inneholder både tyttebærsyltetøy og hele tyttebær (friske eller frosne). Surmelk sørger for spesielt myk konsistens. Kaken er dessuten rask å lage fordi deigen bare skal røres sammen.

Oppskriften er til liten langpanne. Se også oppskriften på Krydderbiter med blåbær.

Krydderbiter med tyttebær
Ingredienser

75 g smør
4 dl kefir
3 dl sukker
1,5 ts kanel
1 ts nellik
0,5 ss natron
5 dl hvetemel
5 ss tyttebærsyltetøy
3 ss hele tyttebær (friske eller frosne)

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Bland alt bortsett fra tyttebær sammen i en bakebolle. Bruk en stålvisp, slik at alle klumper fjernes. Rør så i tyttebærsyltetøy og tyttebærene (frosne tyttebær trenger ikke å tines).

Hell deigen i en liten langpanne (ca 20x30 cm) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 190°C i 35 min.

Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken opp i firkanter.

Tips

Sikt eventuelt over litt melis til pynt.

Kaken er kjempefin å fryse!

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

2 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.