Add new comment

Kolakaker

"Kolakakor" er klassiske svenske småkaker med karamellsmak (kola betyr karamell på svensk).

Kakene er lettlagede, litt myke og seige i konsistensen og "JÄTTEGODA"!!

Oppskriften gir 65 stk.

Kolakaker
Ingredienser

200 g smør
200 g sukker
1 ss sirup
2 ts natron
2 ts vaniljesukker
300 g hvetemel

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn en stor ss med sirup. Sikt sammen det tørre og tilsett. Kna sammen med hendene til du får en jevn deig.

Del deigen i 4 emner. Trill 4 ruller med samme lengde som langsiden av en stekeplate. Legg dem alle sammen ved siden av hverandre på en bakepapirkledd stekeplate. Trykk rullene litt flate med fingrene.

Stek midt i ovnen ved 175°C i ca 15 min. Skjær stengene opp på skrå med en skarp kniv mens de er lunkne. La pinnene avkjøles noe på platen før de flyttes forsiktig over på rist med en stekespade og avkjøles helt.

Tips

Du kan bruke både mørk eller lys sirup i disse kakene.

Oppbevar småkakene i tettsluttet kakeboks.

Se også oppskrift på Karamellkaker og Kolakaker med sjokoladebiter

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

27 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.