
Visitors online: 1
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Her har du oppskriften på en enkel, stor og DEILIG gulrotkake dekket med masse, nydelig ostekrem!
Oppskriften er beregnet på stor langpanne.
Ingredienser:
♥ 6 dl sukker
♥ 4,5 dl matolje
♥ 6 egg
♥ 7,5 dl hvetemel
♥ 3 ts natron
♥ 3 ts bakepulver
♥ 3 ts kanel
♥ 750 g skrelt gulrot
Glasur:
♥ 250 g smør
♥ 400 g kremost
♥ 500 g melis
♥ 3 ts vaniljesukker
Fremgangsmåte:
Visp sammen sukker og olje i en stor bakebolle. Pisk inn eggene (for hånd eller bruk elektrisk misker) til blandingen blir tykk og lys. Sikt sammen hvetemel, natron, bakepulver og kanel. Bland i til en jevn deig. Riv gulrøttene fint og rør inn i deigen til slutt.
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 40 minutter. Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Rør sammen smør og litt melis til smørkrem. Tilsett kremost, vaniljesukker og resten av melisen og pisk ostekremen jevn.
Bre ostekremen i et tykt lag over kaken. Lag gjerne riflete mønster i ostekremen med en gaffel.
Del kaken i passe store firkanter.
Denne gulrotkake er så god!
Mmmm....
Tips:
♥ 750 g skrelt og renset gulrot tilsvarer ca 1 kg med urensede gulrøtter.
♥ Er du ikke fullt så glad i ostekrem, kan du halvere oppskriften på glasuren.
♥ Kaken er kjempefin å fryse, også med ostekrem. Ostekremen gjør kaken litt klissete med det samme. Jeg pleier å dele kaken forsiktig i biter og så sette kakestykkene i kjøleskapet til ostekremen har stivnet noe. Så har jeg stykkene forsiktig i en fryseboks (ikke oppå hverandre) eller i fryseposer. Når kaken er frossen kan du stable kakestykkene oppå hverandre som du ønsker.
ENJOY! ♥
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
6 dl sukker
4,5 dl matolje
6 egg
7,5 dl hvetemel
3 ts natron
3 ts bakepulver
3 ts kanel
750 g skrelt gulrot
Glasur:
250 g smør
400 g kremost (f.eks. 2 pk Philadelfia)
500 g melis
3 ts vaniljesukker
Visp sammen sukker og olje i en stor bakebolle. Pisk inn eggene (for hånd eller bruk elektrisk misker) til blandingen blir tykk og lys. Sikt sammen hvetemel, natron, bakepulver og kanel. Bland i til en jevn deig. Riv gulrøttene fint og rør inn i deigen til slutt.
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30X40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 40 min. Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Rør sammen smør og litt melis til smørkrem. Tilsett kremost, vaniljesukker og resten av melisen og pisk ostekremen jevn. Bre ostekremen i et tykt lag over kaken. Lag gjerne riflete mønster i ostekremen med en gaffel. Del kaken i passe store firkanter.
750 g skrelt og renset gulrot tilsvarer ca 1 kg med urensede gulrøtter.
Er du ikke fullt så glad i ostekrem, kan du halvere oppskriften på glasuren.
Kaken er kjempefin å fryse, også med ostekrem. Ostekremen gjør kaken litt klissete med det samme. Jeg pleier å dele kaken forsiktig i biter og så sette kakestykkene i kjøleskapet til ostekremen har stivnet noe. Så har jeg stykkene forsiktig i en fryseboks (ikke oppå hverandre) eller i fryseposer. Når kaken er frossen kan du stable kakestykkene oppå hverandre som du ønsker.
332 comments