
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Cubakake består av en deilig kakebunn med valnøtter og luftig fyll av krem med hakket Cuba-sjokolade.
Kaken vant en premie i Norsk Ukeblads kåring av lesernes beste sjokoladekaker i 1992. Juryen bemerker at dette er "en drøm av en sjokoladekake" - og det tror jeg de fleste vil kunne si seg enig i!
Jeg har økt mengden Cuba-sjokolade i forhold til den opprinnelige oppskriften fordi det gir enda bedre sjokoladesmak til kaken. I tillegg har jeg kommet frem til at et ekstra dryss med Oboy-pulver på toppen er det som skal til for å gjøre kaken perfekt! 😃
Ingredienser:
Kakebunn:
♥ 3 egg
♥ 175 g sukker
♥ 50 g hvetemel
♥ 50 g potetmel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 75 g valnøtter
Fyll:
♥ 6 dl kremfløte
♥ 8 Cuba-sjokolader (se tips)
Pynt:
♥ 1 ss Oboy sjokolademelkpulver (eller Nesquick)
♥ 1 Cuba-sjokolade (se tips)
♥ hele valnøttkjerner
Fremgangsmåte:
Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt i det tørre. Hakk valnøttene og ha i.
Hell deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175°C i ca. 40 minutter.
Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Del kaken i to lag.
Pisk kremfløten til krem. Finhakk Cuba-sjokoladen og bland i kremen.
Ha halvparten av Cuba-kremen mellom kakebunnene.
Ha resten av kremen rundt hele kaken.
Sikt over litt Oboy-pulver og pynt med Cuba-sjokolader og valnøtter.
Denne kaken er utrolig populær hjemme hos meg!
Lett og luftig bløtkake med mild smak av sjokolade, nougat og valnøtter. 😋
Kaken gjør deg godt til alle slags selskaper!
Tips:
♥ Cuba er en populær melkesjokolade med nøtte- og nougatfyll.
♥ Som pynt bruker jeg siktet Oboy-pulver, Cuba-sjokolade og valnøtter.
♥ Kaken inneholder mye krem, og som kremkaker flest smaker Cubakake best når kremen er helt fersk.
Anbefaler deg å teste ut denne deilige kaken her!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Kakebunn:
♥ 3 egg
♥ 175 g sukker
♥ 50 g hvetemel
♥ 50 g potetmel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 75 g valnøtter
Fyll:
♥ 6 dl kremfløte
♥ 8 Cuba-sjokolader (se tips)
Pynt:
♥ 1 ss Oboy sjokolademelkpulver (eller Nesquick)
♥ 1 Cuba-sjokolade (se tips)
♥ hele valnøttkjerner
Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt i det tørre. Hakk valnøttene og ha i. Hell deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175°C i 40 min.
Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken i to lag.
Pisk kremfløten til krem. Finhakk Cuba-sjokoladen og bland i kremen.
Ha halvparten av Cuba-kremen mellom kakebunnene. Ha resten av kremen rundt hele kaken. Sikt over litt Oboy-pulver og pynt med valnøtter.
♥ Cuba er en populær melkesjokolade med nøtte- og nougatfyll.
♥ Som pynt bruker jeg siktet Oboy-pulver, Cuba-sjokolade og valnøtter.
♥ Kaken inneholder mye krem, og som kremkaker flest smaker Cubakake best når kremen er helt fersk.
3 comments