
Visitors online: 1
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
200 g smør
2 dl sukker
4 egg
5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
2 dl kefir
Glasur:
3 dl melis (gjerne med ulik farge)
3 ss vann
Pynt:
store muffinsformer
sølvkuler, kakestrøssel, gelétopper, Non Stop etc
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn ett egg om gangen. Sikt i det tørre og bland i kefir. Rør deigen raskt sammen (se tips).
Fordel deigen i store papirformer. Stek muffinsene midt i ovnen ved 200°C i 20 min. Avkjøl helt.
Pynt muffinsene med melisglasur og diverse kakepynt og godteri - bruk fantasien!
Rør så lite som mulig i deigen etter at du har tilsatt hvetemelet. Da får du myke og luftige muffins. Rører du for mye, kan muffinsene bli for kompakte og tunge i konsistensen.
Bruk melis med farge og smak eller bruk vanlig melis og tilsett konditorfarge for å få farget glasur.
Du kan lage muffinsene i muffinsbrett eller i små papirformer. Du får da flere muffins og du må huske på å redusere steketiden.
Muffinsene er kjempefine å fryse.
2 comments