
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Min svigermor lager alltid Ristopper til jul.
Ristopper ligner nokså mye på Risboller, men er laget på en litt annen oppskrift. De blir nokså små og inneholder mer sjokolade og mindre puffet ris enn Risboller. Selvsagt er de min manns favoritt!
Oppskriften gir 25 stk.
2 ss kremfløte
100 g kokesjokolade
50 g smør
1 ts vaniljesukker
3 dl puffet ris
Smelt smør sammen med kremfløte i en liten kjele. Brekk opp sjokoladen i biter og la den smelte i smørblandingen. Ta kjelen av platen. Tilsett vaniljesukker og rør blandingen jevn. Ha i puffet ris og bland godt.
Ha et stykke bakepapir/matpapir på et brett e.l. som passer i kjøleskapet. Sett små topper med to teskjeer. Alternativt kan du sette toppene i muffinsformer.
Sett i kjøleskapet til Ristoppene har stivnet.
Oppbevar Ristopper i en liten boks i kjøleskapet med matpapir mellom lagene.
Se også oppskrift på Riskaker med melkesjokolade.
6 comments