Add new comment

Prestegårdens krydderkake


"Prestegårdens krydderkake" er en gammeldags og smakfull krydderkake som kjennetegnes av at kakedeigen inneholder rømme.

Prestegårdens krydderkake
Ingredienser

100 g smør
2 egg
200 g sukker
1,5 dl lettrømme
175 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts kanel
1,5 ts nellik
1,5 ts ingefær

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Pisk egg og sukker til eggedosis. Pisk inn rømmen til du får en jevn røre. Sikt sammen det tørre og bland i. Rør inn avkjølt smør til slutt.

Hell deigen i en smurt, avlang brødform (1,5 liter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 175°C i 45 min. Avkjøl kaken i formen.

Løsne kaken forsiktig fra formen med en kniv og hvelv den ut av formen. Fjern bakepapiret og sett kaken på et passende fat.

Tips

Krydderkaken er fin å fryse.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

4 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.