
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
"Krydderkake i langpanne" er en enkel, holdbar og veldig god langpannekake! Kaken inneholder ikke egg, og deigen er rask å røre sammen.
Oppskriften er til stor langpanne.
150 g smør
8 dl kefir
4 dl sukker
3 ts kanel
1 ts nellik
1 ss natron
10 dl hvetemel
Pynt:
melisdryss
Smelt og avkjøl smøret. Ha kefir og sukker i en stor bakebolle. Rør i krydder og natron. Tilsett hvetemel og det avkjølte smøret vekselsvis, og bland til en jevn deig.
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 200°C i 30 min. Avkjøl i formen.
Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken opp i passe store firkanter eller snipper. Sikt over litt melis før servering.
Krydderkaken er holdbar innpakket i plast, og den er også fin å fryse. Sikt gjerne over litt ekstra melis rett før servering - da blir kakestykkene ekstra delikate!
11 comments