
Visitors online: 1
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Hei dere!
Ja, nok en travel uke nærmer seg slutten og her er et supert kaketips til helgen!
Dette er en kjempedeilig banankake som gir små, myke kakebiter med vidunderlig god smak.
Ostekremen passer kjempegodt sammen med banankaken!
Oppskriften er til liten langpanne.
Ingredienser:
♥ 50 g smør
♥ 2 små bananer
♥ 1 egg
♥ 1,5 dl sukker
♥ 2 ss melk
♥ 2,5 dl hvetemel
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 1 ts natron
♥ 1 ts bakepulver
Ostekrem:
♥ 125 g kremost
♥ 50 g smør
♥ 200 g melis
♥ 2 ts vaniljesukker
Fremgangsmåte:
Smelt og avkjøl smøret. Pisk sammen egg og sukker. Mos bananene (bruk gjerne stavmikser) og bland i eggedosisen sammen med avkjølt smør og melk. Sikt i det tørre. Rør deigen godt sammen.
Fordel deigen utover i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm).
Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175°C i ca 20 min.
Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Pisk sammen ingrediensene til ostekremen (bruk mykt smør, slik at du ikke får smørklumper i glasuren).
Bre ostekremen jevnt over kaken.
Skjær kaken opp i små, lekre firkanter.
Tips:
♥ Bruk godt modne bananer til denne kaken - da blir kaken ekstra god!
♥ Bananbitene er fine å fryse, men la bitene stå en stund i kjøleskapet først, slik at ostekremen stivner litt. Da unngår du glasursøl.
Deilig kake med mild smak, som alle vil like!
ANNONSE:
Det nydelige serviset du ser på bildet er sponset av Porsgrunds Porselænsfabrik og er en del av serien som heter Bluebird.
Kan jeg få friste med en bit?
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
50 g smør
2 små bananer
1 egg
1,5 dl sukker
2 ss melk
2,5 dl hvetemel
1 ts vaniljesukker
1 ts natron
1 ts bakepulver
Ostekrem:
125 g kremost
50 g smør
200 g melis
2 ts vaniljesukker
Smelt og avkjøl smøret. Pisk sammen egg og sukker. Mos bananene (bruk gjerne stavmikser) og bland i eggedosisen sammen med avkjølt smør og melk. Sikt i det tørre. Rør deigen godt sammen.
Fordel deigen utover i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175°C i ca 20 min. Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Pisk sammen ingrediensene til ostekremen (bruk mykt smør, slik at du ikke får smørklumper i glasuren). Bre ostekremen over kaken og skjær kaken opp i små firkanter.
Bruk godt modne bananer til denne kaken - da blir kaken ekstra god!
Bananbitene er fine å fryse, men la bitene stå en stund i kjøleskapet først, slik at ostekremen stivner litt. Da unngår du glasursøl.
4 comments