
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
"A question that sometimes drives me hazy: am I or are the others crazy?" (Albert Einstein). "Crazy Chocolate Cake" er en amerikansk storfavoritt! Oppskriften er veldig spesiell, da den hverken inneholder egg, melk, smør eller bakepulver. I stedet kjennetegnes den ved ingrediensene olje, vann, eddik, vaniljeessens og kakao. Kaken høres merkelig ut når du leser oppskriften, men får faktisk en helt usedvanlig myk og deilig konsistens og en fantastisk god smak! Kaken er veldig lett å lage, og deigen skal bare røres raskt sammen. EN SINNSYKT GOD KAKE SOM ANBEFALES PÅ DET STERKESTE! Oppskriften er til liten langpanne.
Se også "Crazy Devil Chocolate Cake" og "Crazy Cake", som er en rund kake basert på samme type oppskrift.
400 g sukker
375 g hvetemel
55 g kakao
2 ts natron
4 3/4 dl vann
1,5 dl matolje
1 ts vaniljeessens
2 ts eddik (7%)
Glasur:
200 g smør (se tips)
2 ss kakao
5 dl melis
Bland de tørre ingrediensene sammen i en bakebolle. Bland sammen vann, olje, vaniljeessens og eddik. Ha det flytende oppi bollen med det tørre, og rør deigen raskt sammen.
Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 30x20 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30 min. Avkjøl kaken i formen. Løft kaken ut av formen ved dra i sidene på bakepapiret, eller hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Rør sammen mykt smør, kakao og melis. Bre sjokoladeglasuren jevnt over den kalde kaken. Del kaken opp i passe store biter.
Det høres rart ut med eddik i en kake, men eddiken er nødvendig for at kaken skal få den rette konsistensen. Kaken smaker ABSOLUTT IKKE av eddik når den er stekt!
Merk at glasuren inneholder smør. Dersom du vil lage en kake uten melkeprodukter (vegansk), må du altså droppe glasuren eller bruke spesialsmør beregnet på melkeallergikere (melkefri margarin).
Kaken er fin å fryse.
19 comments