Add new comment

Surmelksvafler

Sponset innlegg.

Vaffeldagen den 25. mars nærmer seg med stormskritt, og her på Det søte liv markeres dette med ny vaffeloppskrift hver dag hele uken (yess!!  Icon e biggrin  ) - i tillegg til en superflott giveaway der Wilfa gir bort 2 stk av vaffeljernet "Hjerte Stor Piip", som har vært en testvinner flere år på rad.

 


 

Men først til dagens oppskrift som er en tradisjonell oppskrift på "Surmelksvafler".

 

 

Surmelksvafler er tykke og deilige vafler som er laget med surmelk i deigen. Vaflene blir saftige og ligner på "Sveler" i konsistensen.

 

NYDELIG!

 

 

Porsjonen er stor og gir ca 20 vaffelplater, men den kan godt halveres.

 

 

Ingredienser:

♥ 100 g smør
♥ 4 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 1 liter surmelk (se tips)
♥ 2 ts natron
♥ 500 g hvetemel

 

Fremgangsmåte:

Smelt og avkjøl smøret. Pisk egg og sukker sammen med en stålvisp. Rør i kefir, natron og det smeltede smøret. Ha deretter i hvetemelet i et par omganger, og rør til vaffelrøren er tykk og jevn.

La deigen stå og svelle i ca 30 min. Stek vafler i vaffeljern på middels varme. Bruk gjerne litt ekstra smør under stekingen.

Serveres nystekte sammen med syltetøy og eventuelt rømme.

 

 

Tips:

♥ Du kan variere med ulike typer surmelk - både kefir, Cultura og kulturmelk fungere fint. Det går også greit å bruke fettreduserte varianter.

♥ Vafler smaker best nystekte, så det er ikke vits i å steke opp all røren hvis du vet at ikke alle vaflene kommer til å bli spist opp. Du kan oppbevare ubrukt vaffelrøre i kjøleskapet i flere dager. Røren kommer da til å tykne, slik at den må spes med litt ekstra melk eller surmelk.

 

 

Er du glad i tykke, myke vafler, er dette oppskriften for deg!

 

 

Jeg synes faktisk disse vaflene er så gode at jeg ikke trenger noe på. Det holder med en nylaget caffe latte ved siden av.

 

 

♥ ♥ ♥ ♥
 

Surmelksvafler
Ingredienser

100 g smør
4 egg
2 dl sukker
1 liter surmelk (se tips)
2 ts natron
500 g hvetemel

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret.

Pisk egg og sukker sammen med en stålvisp.

Rør i kefir, natron og det smeltede smøret. Ha deretter i hvetemelet i et par omganger, og rør til vaffelrøren er tykk og jevn.

La deigen stå og svelle i ca 30 min. Stek vafler i vaffeljern på middels varme. Bruk gjerne litt ekstra smør under stekingen.

Serveres nystekte sammen med syltetøy og eventuelt rømme.

Tips

♥ Du kan variere med ulike typer surmelk - både kefir, Cultura og kulturmelk fungere fint. Det går også greit å bruke fettreduserte varianter.

♥ Vafler smaker best nystekte, så det er ikke vits i å steke opp all røren hvis du vet at ikke alle vaflene kommer til å bli spist opp. Du kan oppbevare ubrukt vaffelrøre i kjøleskapet i flere dager. Røren kommer da til å tykne, slik at den må spes med litt ekstra melk eller surmelk.

Kakekategori
Allergier og preferanser

20 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.