Add new comment

Snickerskake i langpanne med lys sjokoladeglasur


Mange elsker "Snickerskake" og kaken finnes i mange varianter. Her har du en enkel versjon som stekes i langpanne. Også denne langpannekakeversjonen kan varieres ved at du kan bruke enten mørk eller lys kokesjokolade i sjokoladeglasuren. Varianten du finner her er laget med lys kokesjokolade, som gir en mild og nydelig smak på kaken.

 

 

Vil du prøve denne kaken med mørk glasur, se Snickerskake i langpanne med mørk sjokoladeglasur.

Kaken er fin å fryse og tiner raskt.

ALLTID KNALLGOD OG SUPERPOPULÆR!!!

 


Oppskriften er til stor langpanne.

 

Ingredienser:

♥ 6 eggehviter
♥ 5 dl sukker
♥ 350 g salte peanøtter (1 pk Polly)
♥ 200 g Ritz kjeks (1 pk)
♥ 2 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljesukker

Glasur:
♥ 6 eggeplommer
♥ 100 g melis
♥ 100 g smør
♥ 200 g lys kokesjokolade

 

Fremgangsmåte:

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt pisking. Pisk til du får en tykk marengs. Knus peanøtter og Ritz-kjeksen i food processor til en kornete masse. Vend inn i marengsen sammen med bakepulver og vaniljesukker.

Fordel deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 20-25 min.

Ta kaken ut av ovnen og avkjøl i formen. Hvelv forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret.

Til glasuren piskes eggeplommer og melis til tykk eggedosis. Smelt smøret i en liten kjele. Ha i sjokoladen i biter og la den smelte i smøret. Rør blandingen jevn og avkjøl til lunken. Ha sjokoladesmøret i eggedosisen. Avkjøl glasuren i kjøleskapet til den har en tykk og smørevennlig konsistens.

Smør over kaken og del kaken opp i firkanter.

Dryss gjerne over litt sjokoladestrøssel til pynt.

 

 

Jeg har brukt hjerteformet sjokoladestrøssel i dag.  Ser lekkert ut, eller hva?

 

 

Tips:

Hjerteformet sjokoladestrøssel har jeg kjøpt hos Cacas, se www.cacas.no.

 


Kaken er kjempefin å fryse. La kakestykkene stå i kjøleskapet til glasuren har stivnet før du pakker dem ned i fryseposer eller fryseboks, da unngår du glasursøl.

 

 

Så er det bare å kose seg med nydelig kake!  Smile 
 

 

 

Jeg er virkelig glad i denne oppskriften!  Heart 
 

 

 

Utrolig smakfull kombinasjon av salte peanøtter og kjeks og søt sjokolade.  Yum 
 

 

 

En smakstest...   Wink  

 


Å, det smakte godt!!! 

 

♥ ♥ ♥ ♥

Snickerskake i langpanne med lys sjokoladeglasur
Ingredienser

6 eggehviter
5 dl sukker
350 g salte peanøtter (1 pk Polly)
200 g Ritz kjeks (1 pk)
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker

Glasur:
6 eggeplommer
100 g melis
100 g smør
200 g lys kokesjokolade

Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt pisking. Pisk til du får en tykk marengs. Knus peanøtter og Ritz-kjeksen i food processor til en kornete masse. Vend inn i marengsen sammen med bakepulver og vaniljesukker.

Fordel deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 20-25 min. Ta kaken ut av ovnen og avkjøl i formen. Hvelv forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret.

Til glasuren piskes eggeplommer og melis til tykk eggedosis. Smelt smøret i en liten kjele. Ha i sjokoladen i biter og la den smelte i smøret. Rør blandingen jevn og avkjøl til lunken. Ha sjokoladesmøret i eggedosisen. Avkjøl glasuren i kjøleskapet til den har en tykk og smørevennlig konsistens.

Smør glasuren over kaken og del kaken opp i firkanter. Dryss gjerne over sjokoladestrøssel til pynt.

Tips

Kaken er kjempefin å fryse. La kakestykkene stå i kjøleskapet til glasuren har stivnet før du pakker dem ned i fryseposer eller fryseboks, da unngår du glasursøl.

10 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.