
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Mange elsker "Snickerskake" og kaken finnes i mange varianter. Her har du en enkel versjon som stekes i langpanne. Også denne langpannekakeversjonen kan varieres ved at du kan bruke enten mørk eller lys kokesjokolade i sjokoladeglasuren. Varianten du finner her er laget med lys kokesjokolade, som gir en mild og nydelig smak på kaken.
Vil du prøve denne kaken med mørk glasur, se Snickerskake i langpanne med mørk sjokoladeglasur.
Kaken er fin å fryse og tiner raskt.
ALLTID KNALLGOD OG SUPERPOPULÆR!!!
Oppskriften er til stor langpanne.
Ingredienser:
♥ 6 eggehviter
♥ 5 dl sukker
♥ 350 g salte peanøtter (1 pk Polly)
♥ 200 g Ritz kjeks (1 pk)
♥ 2 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljesukker
Glasur:
♥ 6 eggeplommer
♥ 100 g melis
♥ 100 g smør
♥ 200 g lys kokesjokolade
Fremgangsmåte:
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt pisking. Pisk til du får en tykk marengs. Knus peanøtter og Ritz-kjeksen i food processor til en kornete masse. Vend inn i marengsen sammen med bakepulver og vaniljesukker.
Fordel deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 20-25 min.
Ta kaken ut av ovnen og avkjøl i formen. Hvelv forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret.
Til glasuren piskes eggeplommer og melis til tykk eggedosis. Smelt smøret i en liten kjele. Ha i sjokoladen i biter og la den smelte i smøret. Rør blandingen jevn og avkjøl til lunken. Ha sjokoladesmøret i eggedosisen. Avkjøl glasuren i kjøleskapet til den har en tykk og smørevennlig konsistens.
Smør over kaken og del kaken opp i firkanter.
Dryss gjerne over litt sjokoladestrøssel til pynt.
Jeg har brukt hjerteformet sjokoladestrøssel i dag. Ser lekkert ut, eller hva?
Tips:
Hjerteformet sjokoladestrøssel har jeg kjøpt hos Cacas, se www.cacas.no.
Kaken er kjempefin å fryse. La kakestykkene stå i kjøleskapet til glasuren har stivnet før du pakker dem ned i fryseposer eller fryseboks, da unngår du glasursøl.
Så er det bare å kose seg med nydelig kake!
Jeg er virkelig glad i denne oppskriften!
Utrolig smakfull kombinasjon av salte peanøtter og kjeks og søt sjokolade.
En smakstest...
Å, det smakte godt!!!
♥ ♥ ♥ ♥
6 eggehviter
5 dl sukker
350 g salte peanøtter (1 pk Polly)
200 g Ritz kjeks (1 pk)
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
Glasur:
6 eggeplommer
100 g melis
100 g smør
200 g lys kokesjokolade
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt pisking. Pisk til du får en tykk marengs. Knus peanøtter og Ritz-kjeksen i food processor til en kornete masse. Vend inn i marengsen sammen med bakepulver og vaniljesukker.
Fordel deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 20-25 min. Ta kaken ut av ovnen og avkjøl i formen. Hvelv forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret.
Til glasuren piskes eggeplommer og melis til tykk eggedosis. Smelt smøret i en liten kjele. Ha i sjokoladen i biter og la den smelte i smøret. Rør blandingen jevn og avkjøl til lunken. Ha sjokoladesmøret i eggedosisen. Avkjøl glasuren i kjøleskapet til den har en tykk og smørevennlig konsistens.
Smør glasuren over kaken og del kaken opp i firkanter. Dryss gjerne over sjokoladestrøssel til pynt.
Kaken er kjempefin å fryse. La kakestykkene stå i kjøleskapet til glasuren har stivnet før du pakker dem ned i fryseposer eller fryseboks, da unngår du glasursøl.
10 comments