
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Her har du en FANTASTISK konfektkake med en helt UNIK konsistens!!! Hemmeligheten ligger i at konfektkaken inneholder kesam i stedet for smør. Kaken er derfor utrolig nok nokså mager! Kesam gjør at konfektkaken blir fuktig, kompakt og litt klebrig i konsistens – rett og slett vidunderlig! Kaken har intens smak av sjokolade og inneholder dessuten litt kaffe. En skvett konjakk i tillegg er valgfritt – men anbefales! En kake som får gjestene dine til å dåne!
3 egg
2,5 dl sukker
3 dl kesam
1,5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1 dl kakao
1 ss pulverkaffe
2 ss kokende vann
(1 ss konjakk)
Visp egg og sukker til eggedosis. Rør i kesam med en stålvisp, slik at alle klumper fjernes. Sikt sammen mel, bakepulver, kakao og vaniljesukker. Rør melblandingen forsiktig i eggedosisen. Løs opp pulverkaffe i kokende vann og rør i til slutt, eventuelt sammen med en skvett med konjakk.
Hell røren i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca 30 min. Kaken skal fortsatt være fuktig i midten. Avkjøl kaken helt i formen. Ta kaken forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret.
Serveres romtemperert, gjerne sammen med litt pisket krem og bær.
Kaken er holdbar lenge i kjøleskapet.
Kaken er kjempegod sammen med pisket krem og hermetiske bjørnebær (se bildet). På sommeren er friske jordbær eller bringebær også veldig godt til!
Se også oppskrift på "Sjokoladekake for smale dager".
2 comments