
Visitors online: 1
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Hva er ungdom?
En drøm.
Hva er kjærligheten?
Drømmens innhold.
(Søren Kierkegaard, dansk filosof og teolog (1813-1855)).
♥
"Drømmekage fra Brovst" er en spennende langpannekake med brunt farinsukker og kokos, som er veldig mye bakt i Danmark.
Denne danske klassikeren stammer opprinnelig fra Brovst kommune, som ligger helt nord i Danmark.
Den berømte toppingen kalles ofte for "drømmekage fyld".
Oppskriften er til stor langpanne. Se også Dansk drømmekake (Drømmekage i rund form). En banankakeversjon av denne kaken finner du her: Banankake med kokosglasur.
Ingredienser:
♥ 4 egg
♥ 300 g sukker
♥ 50 g smør
♥ 2 dl melk
♥ 250 g hvetemel
♥ 3 ts bakepulver
♥ 1 ts vaniljesukker
Kokostopping:
♥ 250 g smør
♥ 400 g brunt farin
♥ 100 g sukker
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 1 dl melk
♥ 200 g kokos
Fremgangsmåte:
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Smelt smøret og tilsett sammen med melken.
Sikt i de tørre ingrediensene. Bland deigen raskt sammen.
Bre deigen utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 20 minutter.
Lag imens kokostoppingen: Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen. Ha i brunt farinsukker, hvitt sukker og vaniljesukker, og rør det godt inn i det varme smøret. Bland deretter inn melk og kokos.
Ta kaken ut av ovnen. Fordel kokostoppingen jevnt over kaken.
Stek kaken videre midt i ovnen ved 200°C i ca. 6-8 minutter. Kokosfyllet skal være boblende varmt når kaken tas ut av ovnen.
Avkjøl kaken i langpannen i noen minutter, til kaken er lunken.
Skjær kaken opp i firkanter og løft kakestykkene ut av langpannen.
Å, denne kaken er bare så utrolig god!
Tips:
♥ Det er lurt å ikke hvelve den stekte kaken ut av langpannen, fordi man da lett kan ødelegge toppingen for mye.
♥ Kaken er fin å fryse.
Nydelig, dansk drømmekage!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
4 egg
300 g sukker
50 g smør
2 dl melk
250 g hvetemel
3 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
Kokostopping:
250 g smør
400 g brunt farin
100 g sukker
3 ts vaniljesukker
1 dl melk
200 g kokos
Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og tilsett sammen med melken. Sikt i de tørre ingrediensene. Bland deigen raskt sammen.
Bre deigen utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 20 minutter.
Lag imens kokostoppingen: Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen. Ha i brunt farinsukker, hvitt sukker og vaniljesukker, og rør det godt inn i det varme smøret. Bland deretter inn melk og kokos.
Ta kaken ut av ovnen. Fordel kokostoppingen jevnt over kaken. Stek kaken videre midt i ovnen ved 200°C i ca. 6-8 minutter. Kokosfyllet skal være boblende varmt når kaken tas ut av ovnen. Avkjøl kaken i langpannen i noen minutter, til kaken er lunken.
Skjær kaken opp i firkanter og løft kakestykkene ut av langpannen.
Det er lurt å ikke hvelve den stekte kaken ut av langpannen, fordi man da lett kan ødelegge toppingen for mye.
Kaken er fin å fryse.
2 comments