Add new comment

Dansk drømmekake (Drømmekage fra Brovst)

Hva er ungdom?

En drøm.

Hva er kjærligheten?

Drømmens innhold.
 

(Søren Kierkegaard, dansk filosof og teolog (1813-1855)).

"Drømmekage fra Brovst" er en spennende langpannekake med brunt farinsukker og kokos, som er veldig mye bakt i Danmark.

 

 

Denne danske klassikeren stammer opprinnelig fra Brovst kommune, som ligger helt nord i Danmark.

Den berømte toppingen kalles ofte for "drømmekage fyld".

 

 

Oppskriften er til stor langpanne. Se også Dansk drømmekake (Drømmekage i rund form). En banankakeversjon av denne kaken finner du her: Banankake med kokosglasur

 

Ingredienser: 

♥ 4 egg
♥ 300 g sukker
♥ 50 g smør
♥ 2 dl melk
♥ 250 g hvetemel
♥ 3 ts bakepulver
♥ 1 ts vaniljesukker

Kokostopping:
♥ 250 g smør
♥ 400 g brunt farin
♥ 100 g sukker
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 1 dl melk
♥ 200 g kokos

 

Fremgangsmåte: 

Pisk egg og sukker til eggedosis.

Smelt smøret og tilsett sammen med melken.

Sikt i de tørre ingrediensene. Bland deigen raskt sammen.

Bre deigen utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 20 minutter.

Lag imens kokostoppingen: Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen. Ha i brunt farinsukker, hvitt sukker og vaniljesukker, og rør det godt inn i det varme smøret. Bland deretter inn melk og kokos.

Ta kaken ut av ovnen. Fordel kokostoppingen jevnt over kaken.

Stek kaken videre midt i ovnen ved 200°C i ca. 6-8 minutter. Kokosfyllet skal være boblende varmt når kaken tas ut av ovnen.

Avkjøl kaken i langpannen i noen minutter, til kaken er lunken.

 

 

Skjær kaken opp i firkanter og løft kakestykkene ut av langpannen.

 

 

 

Å, denne kaken er bare så utrolig god! 

 

 

Tips:

♥ Det er lurt å ikke hvelve den stekte kaken ut av langpannen, fordi man da lett kan ødelegge toppingen for mye.

♥ Kaken er fin å fryse.

 

 

 

Nydelig, dansk drømmekage! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Dansk drømmekake (Drømmekage fra Brovst)
Ingredienser

4 egg
300 g sukker
50 g smør
2 dl melk
250 g hvetemel
3 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker

Kokostopping:
250 g smør
400 g brunt farin
100 g sukker
3 ts vaniljesukker
1 dl melk
200 g kokos

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og tilsett sammen med melken. Sikt i de tørre ingrediensene. Bland deigen raskt sammen.

Bre deigen utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 20 minutter.

Lag imens kokostoppingen: Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen. Ha i brunt farinsukker, hvitt sukker og vaniljesukker, og rør det godt inn i det varme smøret. Bland deretter inn melk og kokos.

Ta kaken ut av ovnen. Fordel kokostoppingen jevnt over kaken. Stek kaken videre midt i ovnen ved 200°C i ca. 6-8 minutter. Kokosfyllet skal være boblende varmt når kaken tas ut av ovnen. Avkjøl kaken i langpannen i noen minutter, til kaken er lunken.

Skjær kaken opp i firkanter og løft kakestykkene ut av langpannen.

Tips

Det er lurt å ikke hvelve den stekte kaken ut av langpannen, fordi man da lett kan ødelegge toppingen for mye.

Kaken er fin å fryse.

Kakekategori
Sesong
Stikkord

2 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.